Notes de premsa

Aprovat el Pla Local d’Educació de la ciutat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 21/01/2022
Daniel Recasens ha presentat el Pla Local d'Educació al Ple Municipal

El Ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres el Pla Local d’Educació que presenta una diagnosi a la ciutat des de la perspectiva educativa i alhora proposa unes línies d’acció que identifiquen els principals objectius a aconseguir des del municipi en els propers cinc anys.

Daniel Recasens, regidor d’Educació, ha manifestat que “la voluntat d’aquest Pla Local és oferir “una visió àmplia del concepte educatiu, allunyant-se del concepte reduccionista de l’educació entesa només en els centres educatius i en els espais formals d’educació, i incorporant la mirada de ciutat educadora, on els aprenentatges formen part de les persones al llarg de tota la seva vida i vinculats en tots els entorns, no només en aquells classificats com a educatius”.

La redacció del Pla Local d’Educació s’ha estructurat en 8 eixos:

1. Equitat educativa. Garantir el dret a l’educació i promoure la igualtat d’oportunitats i la inclusió.

2. Qualitat educativa. Promoure una oferta educativa diversa i de qualitat al llarg de la vida.

3. Empoderament i participació en l’àmbit educatiu. Fer partícips i implicar en l’educació a les persones, les famílies i a tota la comunitat.

4. Equipaments i espais educatius. Transformar les instal·lacions educatives i potenciar l’ús dels espais escolars.

5. Ciutat educadora. Vincular educació i ciutat, potenciant l’entorn relacional i natural.

6. Gestió i transversalitat. Gestionar els recursos interns i coordinar les diferents àrees municipals en matèria educativa.

7. Cooperació interinstitucional i amb altres agents educatius. Recolzar la tasca educativa dels diferents agents educatius i col·laborar amb l’administració educativa i altres ciutats, tant d’àmbit nacional com internacional.

8. Informació i comunicació. Oferir una informació de qualitat i actualitzada i diversificar canals d’informació.

Cada un d’aquests eixos ha fixat uns objectius i d’aquí les accions educatives que s’impulsaran durant els propers 5 anys, concretament pel període 2022-2027.

Daniel Recasens ha presentat el Pla Local d'Educació al Ple Municipal

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.