Notes de premsa

Associacions, entitats i col·lectius participen a la iniciativa #ArxivemlaCovid19

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 1/07/2020
Associació de Veïns 25 de semtembre. Autor: Josep Ramon Ferré

Associacions, entitats i col·lectius de la ciutat s'ha sumat a la iniciativa #ArxivemlaCovid19 promoguda per l'Arxiu Municipal de Reus conjuntament amb altres arxius catalans per tal de contribuir a la tasca de recollir activitats que s'han dut a terme durant el confinament

L’Arxiu Municipal de Reus, que forma part de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, es va sumar a la iniciativa #arxivemlacovid19 el dia 6 d’abril, començant així la tasca de documentar la pandèmia amb els testimonis documentals provinents de la mateixa societat, particulars, entitats, associacions, empreses, col·lectius diversos... la visió de cadascun ells és del tot enriquidora per a construir el que constituirà memòria futura d’aquests difícils i extraordinaris moments.

Associacions, entitats i col·lectius: construcció participativa de la memòria
El teixit associatiu de la nostra ciutat, ha volgut contribuir també aportant el seu testimoni que mostra com s’han establert xarxes de solidaritat en els barris i tmbé dins els seus propis col·lectius, mostrant com han viscut – amb moments bons i no tan bons- aquests dies de confinament.

Una quinzena d’entitats, a través de la crida feta per la regidoria de Relacions Cíviques de l'Ajuntament de Reus, han col·laborat en la campanya i han aportat més d’uns 70 de documents amb un pes aproximat de 200 Mb. Majoritàriament els formats aportats han estat en jpg i mp4.

Imatges de veïns i veïnes repartint mascaretes als barris, celebracions durant el confinament, actes de suport als sanitaris, etc.

Les associacions de veïns del Barri Gaudí, del Carrilet, del Barri Montserrat, Niloga i Sol i Vista i les entitats l’Esplai la Caixa, Fundació Mn Frederic Bara i Cortiella, Parcel·les Casas, Yo ayudo o necessito, Banda la Verónica, Colla Sardanista Rosa de Reus, Coordinadora de Danses tradicionals i Fotocamp, entre altres, han anat aportant el seus testimonis, fotografies i imatges de la quotidianitat de la situació, espontànies, realistes... i també vídeos de les activitats que han fet durant aquest període: balls confinats, celebracions del calendari festiu, actes de solidaritat, etc. 

Col·lectiu Som el que fem
Col·lectius com Som el que fem – grup de voluntaris- , constituït el mes de març amb l’objectiu de donar suport material als sanitaris i a tots aquells col·lectius exposats a la Covid19, han fet arribar més de 300 documents de la seva activitat. Imatges i vídeos, de les cosidores, del repartiment del material, de l’organització, de les entregues i donacions.

Les dades
Fins al moment, a l'Arxiu s'han rebut 276 documents provinents de particulars, que representen un volum de 14 Gb (en formats JPEG, JPG, MOV, MP4 i PNG). Els documents provinents de la donació de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus (bàsicament missatges de suport, dibuixos i fotografies de sanitaris) sobrepassen els 3.000, el pes fins al moment, és d’aproximadament unes 3,8 Gb.

En relació amb les entitats i col·lectius de la ciutat, aquestes, han fet arribar 330 documents, unes 603 Mb (bàsicament en format JPG i MP4).

El volum total sobrepassarà els 3.500 documents i configuraran la Col·lecció #arxivemlacovid19 Reus.

Cal preveure també, aquella documentació que pot arribar posteriorment – en paper- quan el Servei d’arxiu estigui en ple funcionament i l’activitat presencial es torni a reprendre.

En l’actualitat #arxivemlacovid19 encara és una iniciativa activa i es preveu finalitzar-la el dia 31 de juliol. Una vegada s’hagi dut a terme el seu tractament documental es presentaran els resultats públicament i es farà accessible la documentació a la ciutadania.

Associació de Veïns 25 de semtembre. Autor: Josep Ramon Ferré

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.