Notes de premsa

Augmenta l’interès dels visitants de Reus pel patrimoni cultural de la ciutat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 6/08/2019
Gaudí Centre

Les visites al patrimoni cultural de Reus s’han incrementat en un 11% de mitjana entre els mesos de juny i juliol respecte al mateix període de 2018. L'Agència de Promoció de Ciutat «Reus Promoció» considera que les dades fins a 31 de juliol confirmen la consolidació de Reus com a una de les principals destinacions de turisme cultural de la Costa Daurada, un posicionament que referma la línia de treball que s’està realitzant per diversificar el producte turístic de la ciutat.

La campanya d’estiu de Reus té com a objectius principals augmentar el nombre de visitants a la ciutat i incrementar el seu temps d'estada, afavorint el retorn a la ciutat i les possibilitats de despesa. Prèviament, Reus Promoció havia realitzat diferents accions de promoció amb l’objectiu de difondre els principals atractius turístics de la ciutat, entre les que cal destacar l’assistència a fires i promocions, la millora i diversificació del producte turístic, la campanya de comunicació dirigida a la consolidació de la marca «Visit Reus!» i l’ampliació dels punts d'atenció al visitant.

A falta de les dades definitives de la campanya «Visit Reus Summer», que s'allargarà fins el dia 30 de setembre, l'Agència Reus Promoció fa una valoració positiva de les dades de visitants d’aquests dos primers mesos de campanya.

Polsera Visit Reus
Destacar que l'increment més important de les dades es dóna en la venda de les polseres Visit Reus (+40%), què referma el treball que s’està realitzant des de l'Agència per millorar l'experiència de turisme cultural dels visitants de la ciutat.

La polsera VisitReus ofereix en un sol producte i a un preu reduït l’accés a 5 dels principals espais patrimonials que es poden visitar a Reus —Gaudí Centre, Pavelló dels distingits de l'Institut Pere Mata, Campanar de l'Església Prioral de Sant Pere, i els Museus de Reus (Art i Història i Arqueològic)—. D’aquesta manera s’incrementen les possibilitats de visita a la ciutat i per tant, el temps d’estada. La polsera té una validesa de sis mesos des de la seva activació, la qual cosa afavoreix el retorn la ciutat.

Per tal de millorar la promoció i utilització de la polsera i de l’app VisitReus, durant la campanya d'estiu s'han instal·lat «displays» als diferents equipaments culturals, comerços i establiments de restauració on s’apliquen les promocions, amb l’objectiu d'incentivar als usuaris per a que es descarreguin l'aplicació, així com la visita als diferents espais. Per la compra de la polsera, s'obsequia al visitant amb un «Welcome Pack» (bossa VisitReus, material promocional i element de marxandatge).

El perfil dels usuaris de la polsera «Visit Reus» és el següent:

  • Procedència: 2% Reus, 28% Catalunya (principalment demarcació de Barcelona), 12% Resta de l'Estat (Comunitat Valenciana, Madrid i País Basc com a comunitats més destacades) i 57% internacional (Rússia i França, seguit de Regne Unit, Bèlgica i Holanda com a països més destacats).
  • Edat: 66% adults, 17% sèniors, 10% nens entre 8 i 15 anys i 7% nens fins a 7 anys

Gaudí Centre
El Gaudí Centre segueix sent la porta d'entrada dels visitants de la ciutat i l’indret patrimonial més visitat dels que gestiona Reus Promoció. Un total d'11.892 persones l'han visitat, xifra que representa un increment del 7% respecte el mateix període de l'any passat.

En la línia dels darrers anys, el turista internacional és el que més s’incrementa durant el període estival (+10% respecte el mateix període de l'any passat) i representa el 75% del total dels visitants al Gaudí Centre. El turista rus segueix sent el més nombrós dels que visiten el Gaudí Centre i representa el 42% dels visitants internacionals, tot i que aquests primers mesos de campanya d'estiu destaca també l’important increment de visitants francesos (+26%), el qual representa el 24% del total dels turistes internacionals. Amb menys proporció també es confirma l'augment de turistes holandesos, alemanys i britànics.

Pavelló dels dintingits de l’Institut Pere Mata
L'Institut Pere Mata ha rebut un total de 1.444 visitants, una xifra que confirma la capacitat d’atracció d’aquest edifici modernista, amb un important increment de visitants (+27%) respecte a la mateixa època de l’estiu passat. Cal destacar especialment l’important augment de visitants espanyols (+33%), procendents principalment de la Comunitat Valenciana, País Basc i Madrid per aquest ordre. Els visitants catalans han augmentat un 5%. Pel que fa els turistes internacionals s’ha produït un increment del 27%. El turisme francès i el turisme rus (16%) continuen sent els més importants.

Campanar
El Campanar de l'Església Prioral de Sant Pere ha rebut un total de 2.611 visitants, què suposa un augment del 16% respecte a l’any passat. L'increment més destacat es dona entre el públic internacional (+29%) que s'ha confirmat com el més nombrós durant l'època estival i que representa el 71% del total de visitants a aquest espai. Per procedències, el públic més nombrós i que aquest any ha experimentat un increment més significatiu és el rus, seguit de francesos i britànics.

Ruta del Modernisme «Reus 1900»
Aquesta visita dinamitzada en català es realitza tots els dissabtes de l’any a les 11:30h des del juny del 2018 i s'està consolidant en l’oferta de turisme cultural de la ciutat. La gran majoria (89 %) de les persones que realitzen la ruta són catalans i aquesta activitat ha experimentat un augment del 25% respecte el mateix període de l'any passat.

Estació Enològica. La Casa del Vermut i el Vi
Aquest estiu s'ha incorporat a l’oferta d’espais visitables del patrimoni de la ciutat l’Estació Enològica, amb l’espai de la «Casa del Vermut i el Vi», que té com a objectiu principal posar en valor la vinculació de la ciutat de Reus amb el vermut i el vi, i destacar el valor patrimonial de l’Estació Enològica i la importància de la tasca que ha desenvolupat al llarg del temps, oferint al visitant informació sobre l'oferta enoturística de la ciutat i del territori.

Durant els mesos de juny i juliol un total de 198 persones han visitat aquest nou espai, que obre els divendres i dissabtes d’11 a 14h i de 17 a 19h, i els diumenges i festius d’11 a 14h. Pel que fa a la procedència, un 56% dels visitants eren catalans, un 33% internacionals (principalment russos) i un 11% estatal, destancant especialment el procedent del País Basc.

Gaudí Centre
Fitxers relacionats:
Tipus de fitxer Gaudí Centre 4212.3 KB

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.