Notes de premsa

Balanç positiu d’#ITSlacampanya, la crida feta a la ciutadania amb motiu del Dia Mundial de la Sida

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 2/12/2019
Valoració campanya ITSlacampanya SIDA

La Regidoria de Salut i Ciutadania fa un balanç positiu de l’impacte que ha tingut a la ciutadania la campanya #ITSlacampanya que, de la mà del col·lectiu d’artistes GESTART, ha pintat de vermell diversos espais de la ciutat amb motiu del Dia Mundial de la Sida i per tal de fomentar una major conscienciació en relació al VIH/SIDA i fer-ho extensiu a les infeccions de transmissió sexual i hepatitis. L'acció finalitza el dia 10 de desembre, quan es retiraran les cobertures de les escultures, dies en què la voluntat és donar la màxima visibilitat a través de les xarxes socials. 

Des de l’Ajuntament es valora positivament que es decidís proposar a un grup d’artistes que treballen l’art de carrer, concretament GESART, per realitzar una campanya artística de divulgació que vol impulsar les accions preventives i el coneixement al voltant de les infeccions de transmissió sexual a la ciutat, dissenyant i executant intervencions artístiques a l’espai públic urbà, que cridin l’atenció i siguin suggerents, i que d’aquesta manera arribin a tots els públics.

En aquesta ocasió s’ha utilitzat el color vermell com a eix principal de la campanya, utilitzat a nivell simbòlic en la lluita contra la Sida, per ser present en les obres i accions programades i s’ha creat una plataforma de difusió mitjançant l’ús de les xarxes socials per tal d’arribar al màxim de públic possible, en especial als joves.

S’han realitzat 5 murals en espais púbics urbans i 1 en una paret interior de l’Institut Tapiró. La resta de parets o espais s’ha intentat que fossin de sortida i entrada als instituts per arribar al públic potencial jove.

Els murals han estat monocroms de gran format, generant un fort impacte visual, en el qual apareix el missatge en forma de hastag: #ITSlacampanya. Aquests murals s’han realitzat a mode de photocall per part del públic receptor, creant un teixit intergeneracional de contingut i de difusió a través de les xarxes socials.

Una altra de les accions que ha cridat molt l’atenció de la ciutadania ha estat cobrir de vermell 6 escultures públiques de Reus amb un gran plàstic de color vermell, inclosa l’escultura del general Prim de la plaça de Prim, que ha estat una de les que ha cridat més l’atenció per la magnitud de l’escultura.

Finalment, s’ha intervingut a la plaça dels Dofins del passeig Mata pintant l’aigua de color vermell amb un tint orgànic que ha cridat també l’atenció de manera especial.

Les altres accions
El Teatre de l’Institut Baix Camp ha acollit dues representacions teatrals “Que si, Vida!”, una el divendres 29 de novembre i l’altra aquest dilluns 2 de desembre que han vist 380 i 375 alumnes, respectivament cada un dels dies.

A més, diumenge la plaça del Prim ha acollit la lectura del manifest 2019 i s’han fet actuacions de zumba solidària per a la sida i les malalties de transmissió sexual, que han anat a càrrec de monitores de Fitness One Reus i l’actuació de Down Revolution. Durant aquesta acció es van repartir bufs commemoratius i clauers amb preservatius, a més d’un díptic informatiu anual de la situació de les malalties de transmissió sexual al territori.

Finalment, aquest dilluns 2 de desembre es du a terme una prova ràpida de VIH gratuïta que es fa a diferents farmàcies de la ciutat i també a l’espai de l’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR).  

Entre les diverses accions realitzades durant l’any passat, es van repartir més de 6.300 xeringues en 19 farmàcies, més de 420 alumnes van participar al taller de prevenció d’ITS, i més de 660 van assistir a l’exposició “Marxa dels tòpics” sobre l’alcohol, el sexe i l’ús del preservatiu i l’obra de teatre “Que sí, vida!”, sobre la prevenció de la SIDA. Pel que fa als casos, en el que portem d’any se n’han detectat 22 de nous per infecció del VIH en l’àrea d’influència de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

Valoració campanya ITSlacampanya SIDA
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.