Notes de premsa

Benjamí Anglès Juanpere guanya el V Premi de Comunicació Jordi Costa i Riera

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 21/11/2005

El projecte guanyador consisteix en un guió il·lustrat per elaborar tres espots televisius que pretenen incidir en l’actitud lingüística dels catalanoparlants.

El dia 16 de novembre, al Centre de Formació Permanent de la Fundació URV Mas Miarnau, es va fer l’acte de lliurament del V Premi de Comunicació Jordi Costa i Riera, que convoca la Regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus i el Centre de Normalització Lingüística. El guardó, dotat amb 3.600 euros, ha estat per al treball presentat per Benjamí Anglès Juanpere.

El jurat ha considerat que la proposta d’Anglès reflecteix hàbits dels catalanoparlants que cal bandejar (la dimissió lingüística quan s’adrecen a persones desconegudes que aparentment són de fora) alhora que constata l’adquisició del català per part de la població nouvinguda, i destaca que la llengua catalana és la llengua comuna i de comunicació de Reus (parlar-la doncs, és natural i normal si es viu en aquesta ciutat).

L’edició d’enguany del Premi Jordi Costa i Riera tenia com a objectiu promoure l’elaboració d’una sèrie de tres espots publicitaris encaminats a fomentar l’ús de la llengua catalana, especialment entre la població de Reus, que s’emetran a través dels mitjans de comunicació que determini l’organització.
El jurat del premi estava format per:
• Miquel Pueyo París, secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i president del Consorci per a la Normalització Lingüística.
• Empar Pont Albert, regidora de Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus.
• Anna Saperas Tuset, directora del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura.
• Claudi Arnavat Carballido, director de Comunicació Corporativa de l'Ajuntament de Reus.
• Francesc Domènech Rull, director de Canal Reus TV.
• Antoni Pérez-Portabella López, professor dels estudis de Comunicació de la URV.
• Raquel Prius Sardà, cap d’Ensenyament i Assessorament Lingüístic de l’Ajuntament de Reus, que actuà com a secretària del jurat.

El Premi de Comunicació Jordi Costa i Riera, que té caràcter biennal, s’alterna amb el Premi de Sociolingüística Teresa Miquel i Pàmies, que l’any vinent arribarà ja a la seva VI edició.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.