Notes de premsa

Campanya de foment del reciclatge “I tu, per què recicles?”

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 7/03/2017
Imatge de la presentació de la campanya de reciclatge a Reus
Imatge de la presentació de la campanya de reciclatge a Reus
Cartell genèric de la campanya
Cartell joblau campanya reciclatge reus 2017
Cartell jogroc campanya reciclatge reus 2017
Cartell jomarro campanya reciclatge reus 2017
Cartell joverd campanya reciclatge reus 2017

Les regidories de Medi Ambient i Via Pública de l’Ajuntament de Reus, amb el suport de les empreses Ecoembes, Ecovidrio i l’Agència de Residus de Catalunya, impulsen una campanya de sensibilització “I tu, per què recicles?”, orientada a incrementar els índexs de recollida selectiva de residus a la ciutat de Reus. La novetat d’aquesta campanya és que l’Ajuntament de Reus destinarà els recursos que s’obtinguin de l’increment de la recollida selectiva a projectes i activitats relacionats amb la cultura (fracció de paper), l’educació (fracció d’envasos), l’aprofitament alimentari i la lluita contra la pobresa (fracció de vidre) i l’art (fracció orgànica).

El regidor de Medi Ambient Daniel Rubio i el regidor de Via Pública Hipòlit Monseny han presentat aquest dimarts la campanya “I tu, per què recicles?”, que inclourà un elevat nombre d’accions de comunicació a través de les xarxes socials i que no oblidarà els missatges per canals més tradicionals i “off line”. El regidor Daniel Rubio ha explicat que aquesta “no és una campanya més, ja que més enllà de la motivació mediambiental també té una connotació d’afavorir projectes socials i culturals que confiem que ajudarà la ciutadania sentir-se més responsable davant el reciclatge”. Per la seva part, Hipòlit Monseny ha coincidit amb la utilitat d’aquesta campanya com a instrument de foment de la cohesió social a la ciutat.

L’objectiu global de la campanya és assolir un índex de recollida selectiva de prop del 22% (actualment la xifra és del 19,8%) pel que fa a la suma de les quatre fraccions que es recullen al carrer. Per aquest motiu es pretén mobilitzar la ciutadania fent-la conscient que la seva col·laboració en la recollida selectiva i el consegüent creixement en els índexs de recollida suposaran la disponibilitat dels recursos econòmics generats per a projectes socials i culturals. Es tracta de generar, a més del benefici inherent pel medi ambient, un benefici per al conjunt de la societat.

Quatre jornades d'activitats de carrer
Des de la campanya @ReusRecicla s’animarà a implicar-se en fer créixer les quantitats de residus recollits en les diferents fraccions existents. D’aquesta manera, es proposen els següents eixos de participació a la ciutadania, que culminaran en quatre jornades d’activitats al carrer (una per a cada fracció):

  • #jogroc. “Per una ciutat amb educació”. L’Ajuntament destinarà els recursos que s’obtinguin de l’increment en la recollida selectiva dels envasos a finançar noves activitats i recursos educatius per a les escoles de la ciutat. Es preveu que del 20 al 25 de març es portin a terme diferents actes de divulgació dins aquest àmbit i el dia 25 de març es faran activitats de carrer.
  • #joblau. “Per una ciutat amb cultura”. L’Ajuntament destinarà els recursos que s’obtinguin de l’increment en la recollida selectiva del paper i cartró a un projecte cultural per traslladar la lectura i l’activitat de les biblioteques a les places i els barris de la ciutat. Accions del 18 al 22 d’abril i jornada d’activitats al carrer el dia 22.
  • #jomarro. “Per una ciutat amb art”. L’Ajuntament destinarà els recursos que s’obtinguin de l’increment de la recollida selectiva de la fracció orgànica a un projecte d’art urbà i recuperació d’espais públics impulsat per col·lectius de joves i artistes urbans. Accions del 15 al 20 de maig i jornada d’activitats de carrer el 20 de maig.
  • #joverd. “Per una ciutat compromesa”. L’Ajuntament destinarà els recursos que s’obtinguin de l’increment en la recollida selectiva del vidre a un projecte social per l’aprofitament alimentari i la lluita contra la pobresa. Accions del 29 de maig al 3 de juny i jornada d’activitats de carrer el 3 d’abril.

Cada un d’aquests quatre eixos tindrà accions de dinamització de públics específiques distribuïdes per la ciutat, amb un web de la campanya que permetrà disposar d’una plataforma de seguiment i d’assoliment d’objectius.

Imatge de la presentació de la campanya de reciclatge a Reus
Imatge de la presentació de la campanya de reciclatge a Reus
Cartell genèric de la campanya
Cartell joblau campanya reciclatge reus 2017
Cartell jogroc campanya reciclatge reus 2017
Cartell jomarro campanya reciclatge reus 2017
Cartell joverd campanya reciclatge reus 2017

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.