Notes de premsa

Cicle «Grans mestres a escena» al Teatre Fortuny

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 27/01/2014
Una imatge de la presentació del cicle al Teatre Fortuny

El Teatre Fortuny presenta a partir del 4 de febrer el cicle «Grans mestres a escena», amb alguns dels textos de referència de la literatura universal recitats per diferents actors i actrius de gran renom dins el panorama escènic català. El primer espectacle del cicle concebut i dirigit pel dramaturg reusenc Francesc Cerro serà «Èdip / Tirà de Tebes», el 4 de febrer a les 21:00 h, amb els actors Fermí Reixach, Txe Arana i Jaume Muntané.

Seguint el referent necessari dels grans teatres europeus, el cicle «Grans mestres a escena» aproparà a l’espectador –d’una manera sòbria i amb la màxima excel·lència artística possible–, una selecció dels textos teatrals més importants de la literatura dramàtica universal, recitats per les millors veus i intèrprets d’aquest país: Fermí Reixach, Jordi Boixaderas, Enric Majó, Mercè Pons, Àngels Gonyalons, Jaume Comas, Txe Arana, Jaume Montané, Laura Guiteras i Ivana Miño.

Un repartiment de luxe que interpretarà una dramatúrgia de cambra elaborada i dirigida –expressament per a l’ocasió– pel director i dramaturg Francesc Cerro-Ferran, i que comptarà amb la col·laboració audiovisual d’Ivó Vinuesa.

El Teatre Fortuny proposa un format artístic de primer ordre en el qual l’espectador gaudirà del treball de professionals de reconegut prestigi, consagrats als millors escenaris en l’àmbit nacional i internacional, els quals posaran veu i ànima als personatges més rellevants i immortals de la història del teatre de tots els temps, des de la tragèdia grega fins als grans mestres del segle XX: Sòfocles, William Shakespeare, Federico García Lorca, Georg Büchner i Luigi Pirandello.

Els espectacles del cicle «Grans mestres a escena» dirigit per Francesc Cerro-Ferran són els següents:

Èdip / Tirà de Tebes
Dimarts, 4 de febrer, 21:00 h.

Un gran dubte terrible turmenta Èdip, tirà de Tebes: trobar la causa i el responsable de la mort del seu antecessor, el rei Laios. Aquesta recerca representarà l’inici d’un llarg i dolorós viatge cap a la veritat, on tots aquells valors que fonamentaven la seva vida, la seva estimada família i les difícils relacions al voltant del poder, quedaven brutalment ferides de mort, capgirant l’ordre natural de totes les coses.

Repartiment:
Fermí Reixach (Èdip), Txe Arana (Iocasta), Jaume Montané (Creont)

Antígona / No acataré
Dimarts, 4 de març, 21:00 h.

La gran tragèdia de l’home és no saber escoltar. Ara, Antígona pren la paraula per esdevenir l’exemple rellevant del que significa lluitar i morir per la dignitat i la llibertat, a despit de l’oposició d’una part de la societat i fins i tot de la tebiesa d’algun membre de la seva pròpia sang.

Un retrat devastador d’un personatge que representa uns valors que van més enllà del pur àmbit individual, convertint-se en la veu de les causes que han mogut l’home a reclamar el respecte pel lliure exercici dels seus drets, inalienables, tant pel que fa a la seva condició subjectiva com col·lectiva.

Repartiment:
Mercè Pons (Antígona), Jaume Comas (Creont), Àngels Gonyalons (Ismene/Tirèsias).

L.L. (Love Lorca)
Dimarts, 8 d’abril, 21:00 h

«Love Lorca» és un espectacle essencialment poètic, acompassat pel millor cant i dansa flamenca que transportarà l’espectador al cor de l’univers creat per l’obra de Federico García Lorca.

Repartiment:
Enric Majó (veu) i Laura Guiteras (veu, cant i dansa).

L’home de la flor a la boca / Danton –Robespierre, veus d’una Revolució
Dimarts, 6 de maig, 21:00 h.

Amb Luigi Pirandello i Georg Büchner obrim una finestra en clau d’una de les més belles tragicomèdies («L’home de la flor a la boca») i assaig («Danton/Robespierre, veus d’una revolució») a un dels temes més punyents i alhora delicats que planen sempre sobre les nostres vides: la por a la mort.

Tractada magistralment pels seus autors, sense dramatisme ni estirabots, ens permetrà conèixer, de la mà de Fermí Reixach i Jaume Comas, la singular visió i reflexió de quatre personatges –molt diferents entre ells– sobre la fi de la vida, assumint-la plenament o negant-la enèrgicament, vista des d’un antic palau on es gestà la Revolució Francesa i des d’una vella estació de tren italiana; des de les solemnes i estrictes paraules d’una icona de la Revolució i des dels poètics i senzills pensaments d’un vianant desconegut que es perdrà dins l’anonimat.

Repartiment:
Fermí Reixach (Danton/Home) i Jaume Comas (Robespierre/Vianant)

Nit Shakespeare
Dimarts, 3 de juny, 21:00 h.

Jordi Boixaderas i Ivana Miño ens conduiran envers el món de les grans passions, virtuts, turments i excessos d’una selecció dels millors personatges i escenes creades per William Shakespeare.

Des dels Sonets fins a El Rei Lear, passant per Ricard III, Hamlet i La tempesta, viatjarem a través dels grans moments que han dibuixat perfectament les grandeses i vileses de l’ànima humana, equiparant a tots els homes en condició, atès que estan sotmesos contínuament als capricis de l’atzar i a les febleses més mundanes i obscures.

Repartiment:
Jordi Boixaderas i Ivana Miño

Una imatge de la presentació del cicle al Teatre Fortuny

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.