Notes de premsa

Cloenda de NUTRISALT, Projecte d’Especialització i Competitivitat per una alimentació innovadora, segura, saludable i sostenible

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 16/12/2020
Cloenda Nutrisalt
Cloenda Nutrisalt
Cloenda Nutrisalt
Cloenda Nutrisalt
Cloenda Nutrisalt

Coincidint amb la inauguració de les noves instal·lacions de Cooking Lab i Show Room de l’IRTA a Mas Bové, avui dimecres s’ha fet el tancament institucional del Projecte d’Especialització per a la Competitivitat Territorial (PECT) Nutrisalt, que aquest desembre arriba al final del seu recorregut.

El PECT Nutrisalt és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Reus amb la implicació dels agents d’R+D+i del territori: la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Fundació URV, Eurecat i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA). Compta també amb la col·laboració del teixit empresarial i de diferents ajuntaments del Camp.

Iniciat el 2018, Nutrisalt ha comptat amb un pressupost d’1.924.619 €, cofinançants al 50% amb fons provinents del (PO) FEDER de Catalunya, i amb una aportació del 25% de la Diputació de Tarragona.

El PECT Nutrisalt és un projecte orientat a la transformació i dinamització del sector agroalimentari al voltant de la innovació, la salut, l’economia verda i la internacionalització que s’emmarca en la política d’especialització territorial de la regió definida al llarg de l’última dècada.

Cooking Lab i Show Room a IRTA Mas Bové

Aquestes noves instal·lacions, ubicades a les instal·lacions d’IRTA Mas Bové a Constantí, estan concebudes perquè els professionals del sector de la restauració coneguin de prop, des de la pràctica i l’accés directe a la informació i als productes, les possibilitat d’aplicació de l’oli d’oliva verge extra i dels fruits secs a la cuina, ja sigui cuina tradicional o cuina més innovadora.

Les noves instal·lacions són la Cuina Experimental d’Olis (cookinglab) i la corresponent Sala de Tast d’Aliments, i l’espai Showroom, on es transferiran els resultats obtinguts, i que inclou un Centre d’Interpretació d’Oli i Cuina, una Oleoteca (col·lecció actualitzada d’olis) i una Nuciteca (col·lecció actualitzada de fruita seca) i que posa a disposició d’altres grups de recerca les mostres traçables de varietats d’aquestes espècies.

L’acte d’inauguració s’ha iniciat amb les paraules del representant institucional de l’IRTA a Tarragona, Joaquim Brufau, que ha assenyalat que «amb aquestes instal·lacions úniques, l’IRTA posa a disposició del sector la capacitat d’aproximar la diversitat dels nostres fruits secs i olis a la gastronomia».

L’alcalde de Reus, en la seva intervenció, ha emmarcat el paper de coordinació del PECT Nutrisalt que s’ha dut a terme des de l’Ajuntament en la “voluntat de contribuir a definir una oferta de serveis científics, tècnics i de promoció empresarial que atreguin inversions i donin suport a les empreses”. En aquest sentit, les noves instal·lacions que des d’avui es posen a disposició del sector de la restauració responen clarament a aquest objectiu.

Per la seva banda, el regidor de Salut i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus, Òscar Subirats, ha destacat la tasca que s’ha dut a terme per acostar els principis científics que sustenten les diferents investigacions, així com els resultats assolits, entre el conjunt de la ciutadania, “d’acord amb l’objectiu del PECT Nutrisalt d’incidir en la millora de la salut de les persones, un objectiu que en darrer terme orienta les actuacions de totes les institucions que han participat en el projecte”.

L’acte ha comptat també amb la presència de representants de les diferents institucions que han participat al PECT Nutrisalt.

Cloenda Nutrisalt
Cloenda Nutrisalt
Cloenda Nutrisalt
Cloenda Nutrisalt
Cloenda Nutrisalt
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.