Notes de premsa

Comença la fase de captació d'empreses de l'Innolab

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 28/09/2021
Imatge Innolab Redessa

L’Innolab de REDESSA, el servei per a empreses que volen innovar en nous productes, serveis, procediments o noves dinàmiques organitzacionals, comença la fase de captació de projectes, que finalitzarà el dia 20 d’octubre. Les pimes que tinguin un repte d’innovació o vulguin detectar noves possibilitats de creixement, poden sol·licitar participar en l’Innolab posant-se en contacte amb REDESSA a través del correu electrònic [email protected], o bé a través del formulari de la web www.redessa.cat/innolab.

Els requisits per poder participar en l’Innolab són:

- Ser una PIME

- Tenir entre 5 i 50 treballadors

- Tenir la seu a Reus

La regidora d’Economia, Coneixement i Habitatge i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, ha explicat que “creiem que la innovació és un actiu que ajuda a créixer a les empreses i en aquest sentit, durant el període de mentoria farem un acompanyament a través del qual ajudarem a trobar punts de millora que permetin, per exemple, detectar noves oportunitats de negoci o dinàmiques que augmentin la productivitat”. L’Innolab de REDESSA disposarà d’una vintena de mentors i mentores en innovació que es designaran a cada projecte en funció de les seves necessitats i característiques.

El cronograma previst és el següent:

FASE 1: CAPTACIÓ I SELECCIÓ DE PROJECTES:

Del 27 de setembre al 20 d’octubre: termini per presentar sol·licitud.

21 i 22 d’octubre: Selecció de projectes.

25 d’octubre: presentació dels projectes seleccionats.

FASE 2: FORMACIÓ I “MATCHING”:

Del 28 d’octubre al 30 de novembre: els projectes seleccionats entraran en una fase de formació durant la qual es farà paral·lelament el “matching” amb els seus mentors i mentores. Aquest període s’allargarà fins al mes de novembre i comptarà amb 5 sessions formatives. Són les següents:

28 d’octubre: Estratègia i innovació

4 de novembre: Tipologies i processos d’innovació

11 de novembre: Exponencialitat i tecnologia

18 de novembre: Metodologies per sistematitzar la innovació

25 de novembre: Innovació oberta

FASE 3: MENTORIA PERSONALITZADA: Un cop superada aquesta fase inicial, els projectes participants entraran en la fase de mentoria personalitzada, que constarà de 10 sessions d’una hora, en les quals es desenvoluparan les dinàmiques de treball aplicant diferents metodologies, en funció del repte presentat. Aquestes dinàmiques es desenvoluparan durant el primer trimestre de 2022.

REDESSA organitza una jornada d’innovació el 7 d’octubre per presentar els serveis de l’Innolab

En el marc de la fase de captació d’empreses, el dijous 7 d’octubre està prevista una Jornada d’Innovació durant la qual es presentarà l’Innolab. La sessió comptarà també amb una taula rodona on s’exposaran casos d’èxit d’aplicació de metodologies d’innovació a 5 empreses. El programa de la jornada és el següent: 

9.30 h     Benvinguda a càrrec de la regidora d’Economia, Coneixement i Habitatge i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès.

9.35 h     Presentació de l’Innolab

9.45 h     Conferència “La innovació km 0 en el 21 del segle XXI”, a càrrec d’Àurea Rodríguez, gerent Eurecat a Tarragona

10 h        Taula Rodona de casos d'èxit amb les empreses Oryzite, Iberinsect, Laboratoris Escuredo, Incapto Coffee i Renalyse. Modera: Francesc Saldaña, mentor de l’Innolab.

11.00 h   Cloenda

La Jornada d’Innovació és gratuïta i està oberta a totes les pimes interessades en metodologies d’innovació i en participar en l’Innolab. Per assistir només cal omplir el formulari i descarregar la invitació a: http://inntuyo.com/jornada-dinnovacio-de-linnolab

L’Innolab és un programa pilot gestionat per REDESSA, que s’emmarca en el Pla de Reactivació Econòmica de l’Ajuntament de Reus.

Imatge Innolab Redessa
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.