Notes de premsa

Conferència inaugural de l’Any Roseta Mauri

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 12/02/2019
Reus dedica l'any a Roseta Mauri

El Saló Noble del Palau Bofarull de la Diputació a Reus serà l’escenari que acollirà el tret de sortida oficial a la commemoració de l’Any Roseta Mauri. L’acte, que es farà aquest dimecres 13 de febrer, a les 19:00 h, constarà amb una conferència inaugural que anirà a càrrec de Carme Puyol Torres, historiadora i documentalista.

Amb el títol “Roseta Mauri (1850-1923). Una vida, una passió per la dansa”, Puyol anirà desgranant la història sobre la ballarina internacional reusenca. A més, l’acte que és gratuït comptarà amb la intervenció de Jaume Fraga, al violoncel, i dels ballarins Ariadna Llussà i Antonio Ayesta.

La conferència inaugural de l’Any Roseta Mauri estarà presidida per Carles Pellicer, alcalde de la ciutat, i Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona.

L’Ajuntament de Reus dedicarà l’any 2019 a l’artista Roseta Mauri, referent internacional del món de la dansa i que 95 anys després de la seva mort continua formant part en la programació cultural de la ciutat.

La commemoració vol retornar a la memòria col·lectiva qui va ser primera ballarina de l’Òpera de París i va meravellar el públic durant 20 anys dalt dels escenaris i vol coincidir amb un dels anys en els que es convoca el Premi Beca Roseta Mauri que es fa al Teatre Bartrina i el Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri que es du a terme al Teatre Fortuny.

Una exposició extraordinària, la Nit dels Museus i del Patrimoni amb el fil conductor al voltant de la dansa o els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dansa centraran l’activitat que la ciutat prepara per a l’Any Roseta Mauri.

Reus dedica l'any a Roseta Mauri
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.