Notes de premsa

Conveni amb l’Associació d’Arxivers per organitzar el XVI Congrés d’Arxivística a Reus del 4 al 6 de maig de 2017

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 21/07/2016
Imatge conveni Associació Arxivers

L’alcalde, Carles Pellicer, i el president de l’Associació d’Arxivers Gestors de Documents de Catalunya, Joan Soler Jiménez, han signat aquest dijous a l’Arxiu Municipal de Reus un conveni de col·laboració per organitzar a Reus el XVI Congrés d’Arxivística i Gestió de Documents de Catalunya, previst els dies 4, 5 i 6 de maig de 2017.

El regidor d’Hisenda i Recursos Generals, Joaquim Enrech, i la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores han assistit també a la signatura del conveni, que farà possible aplegar a Reus el col·lectiu professional d’arxivers catalans. Segons ha explicat el president d’aquest col·lectiu, Joan Soler, el congrés de Reus 2017 reunirà uns 350 delegats i farà un èmfasi especial en la transformació que els serveis d’arxius estan experimentant en matèria d’administració digital, accés a la informació pública i cultura de la transparència.

L’alcalde, Carles Pellicer, ha agraït al president de l’Associació d’Arxivers la decisió d’escollir Reus com a seu d’aquesta trobada biennal i ha recordat que aquest congrés d’àmbit català s’inclourà com un dels actes principals de la programació de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017, atesa la transcendència d’aquest esdeveniment arxivístic.

L’Associació d’Arxivers
L’Associació d’Arxivers Gestors de Documents de Catalunya es va crear el 1985 i aplega la pràctica totalitat dels professionals que a Catalunya es dediquen a la gestió documental i als arxius (uns 800 professionals). L’entitat és membre del Consell Internacional d’Arxius (CIA / ICA) des de 1988 i des de 1992 disposa d’un representant al Comitè Directiu de la Secció d’Associacions Professionals d’aquest consell internacional.

Els objectius principals de l’entitat són defensar els interessos dels arxivers, impulsar i desenvolupar la professió mitjançant accions de promoció i de formació, actuar com a centre de distribució d’informació referent al món de l’arxivística i assessorar en projectes de difusió i protecció del patrimoni documental de Catalunya.

Cada dos anys, des de 1987, es porta a terme el Congrés d’Arxivística de Catalunya, inicialment Jornades d’Arxivística de Catalunya. La primera es va fer a Ribes de Freser (Ripollès). El darrer congrés es va organitzar a Lleida (Segrià) l’any 2015.

Imatge conveni Associació Arxivers
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.