Notes de premsa

Conversa oberta amb el poeta Enric Casasses

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 17/03/2021
Enric Casasses

El regidor de Cultura i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, entrevistarà en una conversa oberta a la ciutadania al poeta Enric Casasses aquest dijous dia 18 de març, en el marc del cicle d'activitats Març Marçot. L'activitat és fruit de la col·laboració amb la llibreria La Capell, i és l’inici d’un cicle d’entrevistes amb diversos autors. Es podrà seguir online i s'emetrà des de la Biblioteca Xavier Amorós a partir de les 18:00 h. 

Estarà protagonitzat per Enric Casasses, poeta i traductor guardonat amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2020, a l’entorn del seu darrer llibre Assagets, publicat el setembre de 2020 per Edicions Poncianes. Aquest és un dels actes destacats del cicle «Març marçot, versos per tot» que gira a l’entorn del Dia Mundial de la Poesia que se celebra a tot el món el dia 21 de març. Aquest cicle, que es va iniciar el 5 de març amb la veu de diverses poetesses locals, pretén fomentar la presència de la poesia a la ciutat, i implica diverses entitats i serveis públics a la seva participació.

Enric Casasses, nascut a Barcelona el 1951 és un dels poetes més prolífics en llengua catalana, amb un profund coneixement de la literatura en català i un gran innovador en la creació de formes poètiques. Des de sempre ha estat vinculat amb la literatura i en diverses formes d’expressió artístiques que també afloren en els seus llibres i ha estat guardonat amb els principals premis literaris del país.

Assagets és el seu últim llibre publicat. Conté 3 assajos en vers sobre tres personatges molt dispars que ell considera «tres inventors de primera» i pels quals sent una gran admiració:

  • Niccolo Paganini (virtuós del violí)
  • Antoni Gaudí (a partir d’un llibre de pensaments de l’arquitecte  El pensament de Gaudí, una compilació de textos i comentaris del genial arquitecte compilats per Isidre Puig-Boada
  • Josep Blanch i Reynalt (director de cobla i compositor de sardanes)

Aquest llibre, és una mostra interessant del seu domini de la mètrica i les estructures poètiques que explora i fa evolucionar amb un gran sentit de l’humor. A més té una curiosa singularitat, i és que està escrit tot amb minúscules, com a protesta de l’empresonament dels Jordis Sànchez i Cuixart.

L’acte consistirà amb una entrevista que li farà el Regidor de Cultura i escriptor  Daniel Recasens i és obert a tothom, només cal entrar a l’enllaç que hi ha al web biblioteques.reus.cat a les 18:00 h de dijous 18 de març.

Aquet mateix dia acaba el termini de presentació de creacions poètiques a les xarxes organitzat per Núvol Blanc i que es fallarà el mateix Dia Mundial de la Poesia que és el proper diumenge 21 de març en un breu acte en directe amb el jurat format per la periodista Montse Lluçà, l’autor Jordi Folck i l’actriu Soraya Àvila a les 18:00 h.

La programació dels actes de «Març, marçot» es pot consultar al web biblioteques.reus.cat.

 

Enric Casasses
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.