Notes de premsa

Descoberta d'un monòlit commemoratiu en homenatge al lingüista Pompeu Fabra

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dissabte, 1/12/2018

L’alcalde, Carles Pellicer, ha presidit aquest dissabte 1 de desembre la inauguració d’un monòlit commemoratiu en homenatge al lingüista i normativitzador de la llengua catalana Pompeu Fabra i Poch (Barcelona, 1868 – Prada de Conflent, 1948). L’acte, un dels més rellevants organitzats a Reus amb motiu de l’Any Fabra, s’ha iniciat a l’Escola Pompeu Fabra i posteriorment s’ha realitzat la descoberta de la peça commemorativa a l’avinguda de Sant Jordi.

A les 12:30 h s’ha portat a terme un acte de record al lingüista català a l’Escola Pompeu Fabra (carrer de Sardà, 23). Ha estat conduït per Cesc Escoda, en representació de la Comissió de l’Any Pompeu Fabra a Reus i de les cinc entitats excursionistes de la ciutat, i hi han intervingut alumnes de l’Escola, la directora general de Política Lingüística de la Generalitat, Ester Franquesa; el catedràtic de Literatura Catalana de la Universitat de Barcelona, Josep Murgades (que ha ofert una semblança de Fabra); la coral del Centre de Normalització Lingüística Canta amb el cor, i l’alcalde, Carles Pellicer, que ha tancat l’acte.

Tot seguit la comitiva s’ha desplaçat a peu a la confluència de la plaça de Pompeu Fabra amb l’avinguda de Sant Jordi, on s’ha descobert el monòlit i s’ha fet una ofrena floral a càrrec de l’alumnat de l’Escola Pompeu Fabra i de les entitats excursionistes.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.