Notes de premsa

Descoberta una placa commemorativa dedicada a l'escultor Joan Roig i Solé

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 30/10/2018
Imatge de la descoberta de la placa a la casa natal de Joan Roig i Solé

L'alcalde Carles Pellicer ha descobert una placa commemorativa a la casa natal de l'escultor Joan Roig i Solé, l'any en què es commemora el centenari de la seva mort, en un acte que ha comptat també amb la participació de Jaume Massó, president del Centre de Lectura i que ha parlat del personatge. La casa natal de l'escultor es troba situada al número 58 del raval de Santa Anna, on actualment hi ha la farmàcia Ornosa.

Joan Roig i Solé, nascut a Reus el 25 d'abril de 1835, va morir a Barcelona el 8 de gener del 1918. La seva obra més coneguda és la «Dama del Paraigua», del Parc de la Ciutadella de Barcelona (ciutat on va treballar especialment), però també hi ha diverses obres seves a Reus: els relleus de les Peixateries Velles, la placa dedicada a Fortuny que hi ha a la Prioral, i algunes escultures de panteons i monuments funeraris que hi ha al Cementiri Municipal de Reus.

Imatge de la descoberta de la placa a la casa natal de Joan Roig i Solé

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.