Notes de premsa

Dispositiu de l’Ajuntament de Reus amb motiu de l’onada de fred

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

ntament de Reus ha programat un dispositiu de prevenció i d’intervenció davant l’activació de l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya per onada de fred per part de Direcció General de Protecció Civil. La regidoria de Via Públíca, que té atribuïts els serveis municipals d’Emergències i Protecció Civil, coordina el dispositiu que compta, també, amb la implicació de la Guàrdia Urbana, l’Àrea de Benestar Social, l’Àrea de Medi Ambient i altres serveis de l’Ajuntament.

En aquest sentit, la regidioria de Via Pública ja s’ha posat en contacte amb la resta de regidories i serveis municipals per planificar els mecanismes de prevenció, intervenció i atenció necessaris.
Així, l’Àrea de Benestar Social i la Guàrdia Urbana reforçaran el protocol d’acollida, intervenció i seguiment destinat a persones que viuen al carrer. L’Àrea de Benestar Social també ha trobat la col·laboració de la Creu Roja en l’atenció de casos eventuals de vulnerabilitat, com gent gran que viu sola.
D’altra banda, l’Àrea de Medi Ambient ja ha donat instruccions a l’empresa concessionària del servei de neteja urbana perquè no netegi els vials amb aigua; mentre que la regidoria de Via Pública també ha instruït el servei municipal de jardineria perquè suspengui el rec de fonts i jardins. Es busca així evitar el risc de crear plaques de gel que puguin provocar accidents.
Finalment, la regidoria de Via Pública i l’Àrea de Medi Ambient han coordinat la Brigada Municipal i l’empresa concessionària del servei de neteja perquè s’abasteixin de sal per distribuir als vials públics per evitar possibles gelades.
La regidoria de Via Pública fa una crida a la ciutadania, en especial la gent gran i els infants, a empendre les mesures de prevenció particulars que siguin necessàries, i recomana, en cas d'intensa nevada, evitar desplaçament tant a peu com en cotxe. Així mateix, recorda que el telèfon d'urgències de la Guàrdia Urbana és el 092, per atendre qualsevol emergència.
El regidor de Via Pública, Hipòlit Monseny, afirma que «és la nostra responsabilitat com a administració pública aprofitar els mecanismes de prevenció, coordinar els recursos de manera transversal i eficient, i estar preparats per atendre les necessitats socials i de seguretat que la ciutadania pugui tenir davant un episodi de fred com el que s’anuncia».

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.