Notes de premsa

Divuit alumnes de l’Institut Gabriel Ferrater de Reus fan voluntariat al rebost social del Centre Social El Roser

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 6/05/2022
Inauguració del Centre Social El Roser

Divuit alumnes de 4t d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) de l’Institut Gabriel Ferrater i Soler que cursen la matèria de Servei Comunitari fan voluntariat al rebost social del Centre Social El Roser, un equipament que depèn de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus. De dos en dos, de quatre a sis de la tarda, ajuden a reposar les estanteries, acompanyar les persones usuàries que venen a recollir aliments, etc. En total, cada alumne ha de fer sis hores de servei a la comunitat fora de les hores lectives durant el segon i tercer trimestre d’aquest curs 2021-2022. Per tant, està previst que aquesta col·laboració, que va començar al febrer, s’acabi al juny.

El servei comunitari té com a finalitat desenvolupar la competència social i ciutadana en l'alumnat. L'objectiu és la participació dels estudiants en accions de compromís cívic i en l'exercici actiu de la ciutadania, per poder posar els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat. Per això, fer pràctiques al Centre Social El Roser, un servei que presta atenció a les persones en situació de vulnerabilitat, és molt adient per complementar la formació teòrica que reben. Amb aquest voluntariat, l'alumnat col·labora amb la comunitat i també pren consciència de la situació en què es troben algunes famílies de la ciutat. Per aquest motiu, està previst continuar amb aquesta col·laboració el curs 2022-2023.

Aquesta sinergia va sorgir amb motiu de la visita que els responsables de l'equip directiu de l'institut van fer al Centre Social El Roser, convidats pel director d'aquest equipament en què es va tractar la necessitat d'establir vincles entre els dos centres. De fet, un dels propòsits d'aquest equipament és establir relacions amb l'entorn, i aquest centre educatiu està situat just al costat.

Servei d'alimentació, en marxa des del gener
El passat 8 d’abril, l'Ajuntament de Reus va publicar al perfil del contractant la licitació del contracte del servei d'allotjament del Centre Social El Roser. Un servei que completa la cartera d’aquest equipament municipal que va començar a funcionar a principis de gener amb la posada en marxa del servei d'alimentació, que inclou:

  • Menjador social: En l’actualitat, el menjador social del Centre Social El Roser és l’únic existent a la ciutat. Les noves instal·lacions de la cuina i el nombre més gran de personal que hi treballa, permet elaborar 240 àpats diaris i tenir més capacitat de tractar i emmagatzemar aliments i de conservar àpats que el menjador social que hi havia fins ara. Pel que fa a la modalitat dels àpats, pot ser presencial, per emportar-se o a domicili.

  • Rebost social: El rebost social, que va obrir el 18 de gener, és una nova manera d’atendre les persones que l’equip de professionals de Serveis Socials de l’Ajuntament considera que necessiten ajuda alimentària. Amb aquest sistema la persona tria d’unes prestatgeries plenes d'aliments frescos i envasats el que necessita, d'acord amb un sistema de punts establert per Serveis Socials.

  • Cafeteria: Oberta des de principis de maig, té com a clientela l'alumnat i el professorat de l'Institut Gabriel Ferrater, a més del veïnat del barri, entre d’altres.

  • Programa de Gestió Alimentària de Reus: Tant el menjador social com el rebost social reben aliments frescos i cuinats del Programa de Gestió Alimentària de Reus.

Inauguració del Centre Social El Roser
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.