Notes de premsa

«Dono Canvio Necessito», el servei municipal d’intercanvi d’objectes, supera els 1.000 usuaris

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 10/02/2010

rvei municipal d’intercanvi d’objectes via internet, «Dono Canvio Necessito», ha superat els 1.000 usuaris i els 460 productes anunciats des que l’Àrea de Medi Ambient el va posar en marxa el mes de novembre del 2007.

«Dono Canvio Necessito» és una pàgina web d’intercanvi gratuït d’objectes a través de la qual es fomenta un model alternatiu de consum més sostenible, tant des del punt de vista ambiental com social i econòmic. L’accés al servei es pot fer a través de l’adreça www.reus.cat/mediambient/donocanvionecessito.

El número d’usuaris registrats al servei en data 10 de febrer de 2010 és de 1.022. 623 són de Reus, 95 de Tarragona i la resta de fins a gairebé un centenar de localitats més de Catalunya, l’estat espanyol i, fins i tot, de l’estranger.

Des del novembre de 2007, en total s’han intercanviat amb èxit 65 productes, sobretot material informàtic, mobiliari i electrodomèstics. Els intercanvis es fan bàsicament a través d’ofertes. Només dos s’han aconseguit a través d’una demanda.

Actualment hi ha 468 objectes anunciats, 224 ofertes i 244 demandes. Els productes ofertats són, majoritàriament, material per a nadons, llibres i revistes, material esportiu i informàtic; mentre que els productes més demandats són mobles, electrodomèstics i material informàtic.

Des que el servei es va posar en marxa, s’han realitzat un total de 11.167 consultes, de les quals, 3.507 han estat demandes i 7.660 ofertes.

Per tal de fer més efectiu encara el servei, l’Àrea de Medi Ambient proposa als usuaris una sèrie de recomanacions com penjar al web fotografies dels objectes que s’ofereixen o posar-se en contacte amb la resta d’usuaris per interessar-se per altres objectes que es podrien intercanviar però que no estan anunciats.

«Dono Canvio Necessito» és només una plataforma per tal de posar en contacte diferents persones que poden afavorir-se mútuament. L’intercanvi de productes es fa entre usuaris i usuari, tot i que també hi ha la possibilitat d’intercanvi entre tres o més persones. El sistema de funcionament és senzill: Un cop registrat, l’usuari té accés als correus personals de la resta d’usuaris a través dels quals podrà tancar acords. Cada usuari pot donar d’alta, modificar, anul·lar o donar de baixa els seus producte, però n’haurà d’especificar el motiu. Al cap de dos mesos de la donada d’alta d’un producte s’enviarà automàticament un correu electrònic per renovar el producte o donar-lo de baixa.

Únicament es poden anunciar al servei objectes legals que no vagin contra l’ordre públic, que no siguin ni robats ni falsejats i que no estiguin sotmesos a cap legislació estricta. El sistema no s’interposarà en les transaccions d’objectes, llevat que no compleixin les condicions d’ús.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.