Notes de premsa

Durant el període de vacances escolars de Setmana Santa s'amplia el projecte Patis oberts dinamitzats

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 23/03/2023
Patis Oberts Dinamitzats 2023

Des de la Regidoria de Salut i Ciutadania, amb la col·laboració de la Regidoria d'Educació, s'informa que durant el període de vacances escolars de Setmana Santa s'ampliarà l'oferta del projecte Patis oberts dinamitzats, que forma part del programa Temps per cures. Es realitzarà els dies 3, 4, 5, 6 i 8 d'abril del 2023 als patis de les escoles Prat de la Riba, Font del Lleó, i Rubió i Ors.

Els dissabtes al matí del curs escolar es realitza el projecte a l'escola Prat de la Riba i al Centre d'Educació Especial Font del Lleó.
Com a novetat, l'escola Rubió i Ors obrirà també les portes del seu pati amb el servei de patis oberts dinamitzats durant les vacances de Setmana Santa per tal d'ampliar la quantitat de places d'atenció, amb la voluntat de poder donar resposta a un major nombre de famílies.

Patis oberts dinamitzats consisteix en la dinamització de patis de les escoles de Reus, acollint a infants de 3 a 16 anys d'arreu del municipi i de la comarca, tot duent a terme activitats de lleure socioeducatiu i de qualitat. Es faran activitats dirigides com jocs, manualitats, dinàmiques, tallers... I temps lliure de qualitat oferint recursos materials com contes, jocs i joguines per fer-ho possible.

És un servei de cura puntual, per dotar a les famílies de temps de conciliació familiar i personal durant els dissabtes al matí i els períodes de vacances del curs escolar (Setmana santa i Nadal).

L'horari d'atenció al servei és de 9:30 h a 13:30 h.

Al pati de l'escola Prat de la Riba i de l'escola Rubió i Ors el servei consta de dues franges horàries de dues hores cadascuna, amb la possibilitat de sol·licitar tot el matí, i cal respectar els horaris d'entrades i sortides. I al pati de la Font del lleó, on per tal d'oferir un servei universal als infants de la ciutat s'adapten les condicions, l'horari el qual és del matí sencer, i a les necessitats educatives i de lleure dels infants i joves assistents.

El mètode d'inscripcions al servei es podrà dur a terme prèviament mitjançant la plataforma https://inscripcions.reus.cat/ a partir d'avui mateix, dijous 23 de març, a les 13:00 h, on cada pati té un esdeveniment diferent.

En cas de places restants, també es podrà realitzar la inscripció in situ a l'escola corresponent.

És un servei universal i gratuït, ofereix 116 places cadascun dels dies, pels infants de la ciutat i la comarca.

En cas de més demanda de les places ofertes, es garantirà la plaça dels col·lectius prioritaris: les famílies en les quals existeixin altres càrregues relacionades amb les cures, les famílies monomarentals, les mares o tutores víctimes de violències masclistes, en situació d'atur de llarga durada, majors de 45 anys o migrants, dictats per la resolució IFE/4064/2022 del programa Temps per cures.

Hi ha una limitació per infant de 12 hores d'atenció al servei, durant el període de Setmana Santa, sol·licitats amb reserva prèvia, per tal de garantir l'accessibilitat a diferents famílies de la ciutat. Tot i això, en el cas que restin places disponibles, es pot fer la inscripció in situ al servei excedint la limitació de sol·licitud prèvia.

En cas que les condicions meteorològiques ho prescindeixin es farà ús d'espais interiors de l'escola.

Patis Oberts Dinamitzats 2023
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.