Notes de premsa

Educació explicarà a Sevilla el treball que es fa a Reus amb els consellers infantils sobre la cultura de l’odi

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 17/03/2023
El Consell d'Infants treballa sobre la cultura de l'odi

Durant la setmana vinent la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Reus estarà present a Sevilla del dimecres 22 al divendres 24  l’Assemblea General de Ciutats Educadores i a la primera reunió plenària de la Xarxa temàtica la Ciutat educadora davant la cultura de l’odi.

Fundada l’any 1994, l'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) és una Associació sense ànim de lucre, constituïda com una estructura permanent de col·laboració entre els governs locals compromesos amb la Carta de Ciutats Educadores, que és el full de ruta de les ciutats que la componen, la qual  l’any 2020 va  adaptar els seus plantejaments als nous reptes i necessitats socials. Aquesta Carta es fonamenta entre d’altres en  la Declaració Universal de Drets Humans ,en la Convenció sobre els Drets de l’Infant en la Declaració Mundial sobre Educació per a Tothom,  en la Declaració Universal sobre la Diversitat Cultural,  en la Carta Mundial pel Dret a la Ciutat o l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible. Els seus principis giren entorn al Dret a la ciutat educadora, al compromís de la ciutat i al servei integral de les persones. Es tracta de què l’educació traspassi els murs de les escoles i impregni tota la ciutat per educar-la i transformar-la en un espai de respecte a la vida i a la diversitat.

La trobada inclou visites d'estudi a equipaments urbans d’interès i bones pràctiques locals, a banda de celebrar l’Assemblea ordinària, així com una conferència sobre les ciutats cuidadores i la importància de posar la sostenibilitat de la vida en el centre. La trobada és una oportunitat per enfortir contactes i intercanviar experiències.

En quant a la reunió plenària de la Xarxa de la Ciutat educadora davant la cultura de l’odi, de la qual en formen part altres municipis catalans com Lleida, Martorell, Olot o Granollers,  la feina se centre en la temàtica esmentada, presentant Sevilla la seva experiència i alhora la feina que s’està fent als municipis participants. Des de Reus presentarem el treball que s’està fent amb els consellers infantils, escollits el curs 21/22 entre l’alumnat de 5è de tots els centres educatius de la ciutat que van participar de l’activitat Infants Ciutadans, i el qual s’ha basat en l’elaboració d’un decàleg d’accions a fer per treballar contra la discriminació de l’LGTBI-fòbia. 

El Consell d'Infants treballa sobre la cultura de l'odi

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.