Notes de premsa

El 2 i 3 d’octubre torna el Reus Ocult amb visites a espais exteriors i rutes per la ciutat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 27/09/2021
Presentació Reus Ocult 2021

Mostrar i valorar el patrimoni, així com fomentar l’esperit crític dels assistents a les visites, són els objectius que un any més s’ha marcat l’Associació Espais Ocults de cara a la nova edició de la seva activitat més destacada, el Reus Ocult. Com és costum des de ja en fa set, aquesta activitat torna al calendari el primer cap de setmana d’octubre. Així doncs, aquest dissabte dia 2 i diumenge dia 3, s’oferiran diverses visites a diferents punts de la ciutat.

La situació sanitària ha fet que l’associació aposti, tal com ja va fer l’any passat, per oferir visites i rutes exteriors, prioritzant així la seguretat dels assistents. En aquest mateix sentit, també s’ha optat per mantenir el format d’aforament limitat i inscripció prèvia que ja es va utilitzar en l’última edició. A partir d’avui, doncs, tothom qui desitgi participar al Reus Ocult 2021 s’hi pot inscriure a través del web de l’associació, espaisocults.cat. A banda, durant el cap de setmana s’instal·larà un punt d’informació a la plaça del Mercadal on també es podran fer inscripcions, sempre que hagin quedat places lliures.

En l’edició d’enguany s’ofereix un total de 6 espais totalment nous i 4 rutes
Els sis espais tenen com a denominador comú un immerescut caràcter secundari i fins i tot marginal o totalment desconegut per a la majoria de la ciutadania. Façanes que veiem inconscientment però que no mirem acuradament, com la de la plaça del Pintor Fortuny, d’autor de primer ordre de nom per a molts desconegut, elements patrimonials amagats, mutilats, marginats, com la muralla del segle XIX... que intentarem fer presents per a tots aquells que ens acompanyin i que esperem que així puguin ser reivindicats, estimats i protegits. En un d’ells, el Pont de Calderons,  fins i tot hi haurà la possibilitat de contribuir de forma explícita a recuperar-ne la visibilitat amb eines que l’Associació posarà a disposició dels assistents.

Pel que fa a les rutes, dues són novetat. D’una banda, la Ruta dels Perduts, que es farà en bicicleta amb l’associació Bicicamp per espais poc coneguts i alguns de pràcticament oblidats, com un forn romà i de l’altra, la Ruta Tocats del Terrat, amb la qual el visitant gaudirà d’una visió aèria de la ciutat des de diferents terrats, com aquest mateix, o el d’Òmnium, el Museu Salvador Vilaseca o el del Centre de Lectura, que ens obren les portes per a una activitat tant plaent i distintiva de l’Associació com és la de xafardejar...

El nombre de places per visita gira a l’entorn de les 20 persones. Les previsions d’oferta de places totals serà a l’entorn del miler. Aquestes xifres són lluny dels milers de visites que havia registrat el Reus Ocult en les edicions anteriors a la pandèmia, però des de l’Associació som conscients que ara per ara el que cal és oferir una activitat en què participants i organitzadors puguem gaudir sense riscos.

Per a la celebració d’aquesta nova edició del Reus Ocult l’associació compta amb la col·laboració del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Tarragona, l’Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona i diverses empreses privades. 

I com sempre, un dels pilars que permetrà que el Reus Ocult es dugui a terme seran els més de 50 voluntaris que hi participaran de manera desinteressada.

Presentació Reus Ocult 2021
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.