Notes de premsa

El 3r “Concert per al record”, el 12 de juliol al Cementiri general de Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 4/07/2018
Foto de la roda de premsa

El Cementiri General de Reus –gestionat pels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp- acull el 12 de juliol la tercera edició del Concert per al record, amb la participació enguany de l’Orfeó Reusenc, entitat que es troba immersa en la celebració del seu centenari, i de la Banda Simfònica Reus. El concert s’inclou enguany en la programació de Reus Ciutat de la Música 2018.

La inciativa s’emmarca en la voluntat d’aquest organisme municipal de divulgar el patrimoni històric, artístic i cultural del Cementiri General de Reus, un espai tan significatiu per la ciutat i tan emotiu per als familiars i amics de les persones que hi reposen.

L’any passat, el cementiri va acollir la segona edició del Concert per al record amb l’actuació de la Cobla Jove amb tot un seguit de peces musicals i de diverses lectures de fragments literaris, amb la voluntat de recordar de manera absolutament respectuosa totes les persones enterrades en aquest recinte funerari.

El concert d’enguany començarà a 20:30h, i dedicarà també una atenció especial al record de qui va ser destacat arquitecte reusenc, en Pere Casellas.

Tal com s’ha fet els altres dos anys, l’objectiu és el de portar a terme un acte d’homenatge i record de les persones que hi reposen en la intimitat d’aquest espai, una iniciativa que també s’organitza en altres cementiris de ciutats catalanes i també d’arreu d’Europa, en especial en el marc de la celebració de Setmana Europea dels Cementiris, que impulsa l'Associació de Cementiris Significatius d'Europa.

L'acte serà conduït per Josep Baiges i Helena Tarragó i es farà al bosquet de pins que hi ha al voltant del Centre d’Interpretació del Cementiri (espai on antigament s’ubicava el Mausoleu del General Prim) i tindrà una capacitat per a 500 persones (200 més que en la seva 1a edició).

A diferència de les passades edicions, per poder accedir a l’acte, enguany caldrà tramitar la corresponent invitació a través del web dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp (www.sfreus.cat). En aquest suport digital (a partir de les 12 hores del dia 6 de juliol) es podrà gestionar l’entrada que caldrà presentar el dia del concert, per poder accedir al recinte. En el moment de realitzar aquest tràmit, només es podran reservar fins a quatre invitacions per persona.

L’aforament es limitat, sense numerar i el concert és gratuït.

Foto de la roda de premsa
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.