Notes de premsa

El 62% de les persones que s’han fet voluntàries a través del Punt de Voluntariat de Reus aquest 2018 són dones

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 4/12/2018
Imatge Punt Voluntariat Reus
Cartell Dia Internacional Voluntariat

Amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat, que se celebra a tot el món el 5 de desembre, l'Ajuntament de Reus fa balanç del Punt de Voluntariat, un servei municipal que depèn de la regidoria de Benestar Social i que gestiona la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS). Segons les dades analitzades, un total de persones 47 persones, entre els 15 i 65 anys, s'han apuntat des de l'1 de gener fins al 30 de novembre de 2018 per participar en algun projecte de voluntariat portat a terme per entitats de la ciutat, a través del Punt de Voluntariat. Una xifra lleugerament superior a la de l'any passat durant el mateix període, en què les persones voluntàries van ser 43. D'aquestes persones voluntàries, 29 són dones i 18 homes. Han estat derivades a una vintenad’entitats, on realitzen la seva activitat de voluntariat. Els àmbits de voluntariat que han generat més interès han estat: infància i joventut, persones grans i persones amb diversitat funcional. El Punt de Voluntariat informa, assessora i orienta les entitats i el conjunt de la ciutadania sobre el voluntariat.

L’objectiu d’aquest servei és promoure i informar dels projectes de voluntariat que ofereixen les entitats de la ciutat amb la finalitat d'atraure persones voluntàries. Així mateix, assessora les persones que volen fer voluntariat i necessiten conèixer l'oferta i on dirigir-se. També col·labora amb les entitats socials per tal que puguin implementar els seus projectes i per facilitar-les el contacte amb possibles persones voluntàries.

Aquest servei està ubicat al Centre Cívic del Carme (plaça de la Patacada, 10) i l'horari d'atenció al públic és els dimarts de 17 a 19 h i els dijous de 10 a 12 h, excepte els mesos de juliol i agost en què només obre dijous al matí.

Dues activitats per celebrar el Dia Internacional del Voluntariat
Enguany, Sor Lucía Caram és la protagonista del programa d’activitats organitzat per la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus aquest dimecres 5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat. La coneguda monja dominica Creu de Sant Jordi 2018 farà una conferència, que porta per títol “El voluntariat al segle XXI”, a les 19 h a la Sala Santa Llúcia (raval de Robuster, 34).

Prèviament, al matí, de 10 a 14 h, es podrà visitar a la plaça de Prim, la 3a Mostra d’Entitats de Voluntariat de Reus, en què s’exposen i s’expliquen els projectes de voluntariat d'entitats socials de les comarques de Tarragona referents en aquest àmbit. Enguany hi participen el Punt de Voluntariat de Reus i les 15 entitats següents:Taller Baix Camp, Fundació Mossèn Frederic Bara, Fundació la Tutela, Down Tarragona, Creu Roja, Voluntariat per la llengua, Fundació Catalunya la Pedrera, Fundació privada Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona, Associació de familiars de malalts mentals Dr. Tosquelles, Open Europe Reus, Associació Reus Som Útils (ARSU), Reus Refugi, Wapacha Diversity, Amics de la Gent Gran i Federació Catalana del Voluntariat Social.

5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat
L’Assemblea General de les Nacions Unides del 17 de desembre de 1985  va acordar que el  5 de desembre se celebrés a tot el món el Dia Internacional del Voluntariat, per tal de contribuir i sensibilitzar a la ciutadania mundial sobre el voluntariat des de totes les seves vessants.

Amb la commemoració d'aquest dia, l'Assemblea General de les Nacions Unides invita als governs a impulsar aquesta diada  per reconèixer persones i entitats que de forma lliure i solidària tiren endavant projectes en benefici de les persones i de la societat.

Per això, l’Ajuntament de Reus, de manera especial des de la creació del Punt de Voluntariat l’any 2013, promou la celebració d’aquest dia per tal de reconèixer la important tasca que fan les persones voluntàries que actuen de manera organitzada mitjançant les associacions i entitats que treballen a la ciutat.

Imatge Punt Voluntariat Reus
Cartell Dia Internacional Voluntariat

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.