Notes de premsa

El Banc dels Aliments ha distribuït 1.066 tones d’aliments a Reus durant el 2021, la xifra més elevada en els darrers anys

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 22/03/2022
Xarxa de distribució d'aliments

El Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona, que col·labora amb la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus en l'àmbit de la gestió alimentària, ha distribuït a les 17 entitats que formen part de la Xarxa de Distribució d'Aliments de Reus, 1.066 tones d'aliments l'any 2021, quasi el doble que l'any 2019, en què es van distribuir 557 tones. Per fer possible aquesta tasca, en l’actualitat, cada dia, una trentena de persones voluntàries del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona faciliten la distribució dels aliments a la capital del Baix Camp.

Del total de 1.066 tones distribuïdes l’any anterior, 761 tones han estat aliments secs (llegums, arròs, etc.), 239 tones procedents del Fons d'ajut europeu per a les persones més necessitades (FEAD) i 66 tones han estat producte fresc (fruita, verdura, carn, peix, ous, patates, etc.). Contribuir a garantir una dieta saludable és una de les prioritats del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona.

Comparativa dels anys 2019, 2020 i 2021

Tones d'aliments distribuïts pel Banc dels Aliments a Reus

ANYS

2019

2020

2021

Fons d'ajut europeu per a les persones més necessitades (FEAD)

217

239

239

Fruita i verdura

86

91

66

Sec

254

561

761

TOTAL

557

891

1.066

 

El Programa de Gestió Alimentària
El Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona és una organització clau del Programa de Gestió Alimentària de Reus des de l’inici. En concret, fa la recollida dels aliments dels paradistes del Mercat de Camp que són donants d’aquest programa. A més, també ofereix aliments secs a les entitats que formen part de la Xarxa de Distribució d’Aliments de Reus, les encarregades de distribuir el producte fresc del Programa de Gestió Alimentària de Reus entre les famílies en situació de vulnerabilitat que viuen a Reus.

En l’actualitat, hi ha disset punts de distribució d’aliments arreu de la ciutat, ja que Càritas Interparroquial de Reus en té nou punts i cal incloure el menjador social i el rebost Social, ubicats al Centre Social El Roser. La resta d’entitats són: Societat de Sant Vicenç de Paül, Fundació Mossèn Frederic Bara, Associació Tu Refugio, Associació Cultural Amistad y Raíces, Creu Roja i Església Evangèlica Pentacostal Misionera.

Unes entitats que, com el Banc dels Aliments, són fonamentals a l’hora de desenvolupar el Programa de Gestió Alimentària de Reus, que des de gener de 2022, forma part del projecte del Centre Social El Roser, des d'on es coordina i lidera. A més, el menjador social i el rebost social ubicats en aquest equipament municipal reben aliments, frescos i cuinats, a través d'aquest programa.

Xarxa de distribució d'aliments
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.