Notes de premsa

El Cementiri General de Reus, finalista al concurs de la revista Adiós que premia els millors cementiris estatals

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 22/07/2019
Cementiri General de Reus
Cementiri General de Reus Visites nocturnes
Cementiri General de Reus Maosoleu General Prim

El Cementiri General de Reus, gestionat pels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, opta a tres dels guardons que convoca la revista Adiós i que premia –a partir de votacions populars- els millors recintes funeraris de l’Estat, així com les activitats de divulgació i difusió que s’hi realitzen. En concret, en aquesa edició les categories en les que el Cementiri General de Reus ha estat escollit són: Millor Cementiri; Millor monument: en aquest cas la candidatura es concreta amb el recentment renovat i rehabilitat Mausoleu del General Prim; I Millor activitat de portes obertes: la proposta que s’hi ha presentat i ha estat escollida com a finalista, és l’organització de les Visites Nocturnes que l’any passat va celebrar la seva 11ena. edició.

Aquests premis són un referent estatal en la temàtica dedicada a difondre la cultura funeraria, amb els quals es reconeix la tasca realitzada en projectes de rehabilitació, educació i sensibilització que porten a terme els ajuntaments i des dels organismes que gestionen els cementiris. Amb aquesta iniciativa, la publicació té també com a objectiu, destacar l’interès històric, social, medi ambiental, artístic i patrimonial d’aquests equipaments funeraris, així com “reivindicar-los com a llocs plens de vida i de record de les persones que hi reposen”. Un altre de les finalitats dels premis és la de “concienciar a la ciutadania de l’important patrimoni que s’hi conserva i que cal potenciar el seu coneixement”.

Serveis Funararis Reus i Baix Camp porta terme des de fa anys tot un seguit d’activitats que, sota el lema, un Patrimoni viu, fa especial incidència en la riquesa històrica, artística i cultural del Cementiri General de Reus. A més de la tasca que s’hi realitza dia a dia, s’hi realitzen diverses activitats en aquesta línia com ara la creació d’un espai d’interpretació del cementiri (on abans hi havia ubicat el Mausoleo del General Prim), una sala d’exposicions (actualment ocupada per una mostra que detalla el monument funerari del General Prim amb detalls del seu sarcòfag), les citades visites nocturnes que es fan per Tots Sants o la celebració dels concerts per al record, que enguany han sumat la seva quarta edició.

Durant aquests anys, els Serveis Funeraris Reus i Baix Camp ha realitzat també un esforç per tal de renovar i millorar el material gràfic i divulgatiu del cementiri així com de la senyalètica interna d’aquest recinte funerari. També s’hi han realitzat diversos projectes especials com ara la creació de la Font de les Cendres i d’altres inversions destinades a millorar espais que -amb el pas del temps- han requerit una important obra de rehabilitació.

Sistema de votació
Per tal de poder participar en aquestes votacions cal accedir al web www.revistaadios.es directament, un accès que també es pot realitzar a través d’un banner específic que s’ha habilitat al suport digital www.sfreus.cat. Per poder tramitar el vot cal introduir un correu electrònic i votar –una única vegada per mail- per cadascuna de les categories citades. Els premis concrets als que opta el Cementiri General de Reus són: millor cementiri en general (3.000 euros), millor monument funerari (1.000 euros) i a la millor activitats de portes obertes (1.000 euros). Des de l’Ajuntament de Reus i dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp es fa una crida a la ciutadania per tal que durant el periode de votació (que finalitza el 30 de setembre) es col·labori en aquest procés de reconeixent d’aquest patrimoni reusenc.

 

Cementiri General de Reus
Cementiri General de Reus Visites nocturnes
Cementiri General de Reus Maosoleu General Prim

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.