Notes de premsa

El Centre de Normalització Lingüística ofereix a Reus 34 cursos de català amb 776 places

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 7/09/2022
Alumnes d'un curs de català del CNL

Aquest setembre el CNL de l’Àrea de Reus Miquel Ventura ofereix a la ciutat de Reus 34 cursos de català, 24 dels quals en format presencial, i la resta en línia, en què no hi ha horaris fixos. En total s’ofereixen 776 places a la capital del Baix Camp. També organitza cursos a Cambrils, l’Hospitalet de l’Infant i a Falset.

Daniel Recansens, president del CNL, anima “tota la població, a aprofitar aquesta oferta formativa i a difondre-la entre tots aquells que hi puguin estar interessats. Saber català obre portes i dona més oportunitats a les persones tant en l’àmbit laboral com en el social”.

A tot Catalunya, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ofereix més de 1.300 cursos de català pel setembre del 2022, de tots els nivells. Majoritàriament, es tracta de cursos dels nivells inicials i bàsics, adreçats a persones amb cap o pocs coneixements de la llengua catalana. Les persones interessades ja poden consultar-ne l'oferta detallada en el cercador de cursos del web del CPNL, que indica el nivell, la modalitat i el municipi de cada curs.

Fins al 9 de setembre es poden sol·licitar les proves de col·locació. Es tracta d'una forma de determinar els coneixements de català dels nous alumnes per poder-se matricular a un curs que s'adeqüi al nivell de llengua de cadascú. És un pas previ a la inscripció si no es disposa d'un certificat oficial de català o si no s'ha fet aquesta prova de col·locació en els últims dos anys. 

La formalització de la inscripció serà entre el 12 i el 16 setembre. Concretament, els dies 12 i 13 s'habilitarà un torn d'inscripció preferent per als aprenents que hagin fet un curs al CPNL durant l'últim any. Entre el 14 i el 16 de setembre, s'obrirà el període de torn general per a tothom. La inscripció, que s'atén per ordre d'arribada, es podrà fer en línia a través de la plataforma d'inscripció i tràmits o presencialment sol·licitant hora a partir d’aquesta setmana a [email protected] i al tel. 977 12 88 61.

Cursos del C2 en línia, semestrals i anuals
En aquesta inscripció del setembre, el CPNL oferirà uns 60 cursos del nivell superior (C2). Tots els cursos d'aquest nivell seran en línia, per tal de facilitar la gestió horària i l'autoaprenentatge de l'alumne.

Com a novetat, hi haurà dos formats diferents per fer el curs. D'una banda, l'anual, que consta de 90 hores i es farà al llarg del curs acadèmic i, de l'altra, el format semestral, que es podrà cursar de setembre a febrer, amb el mateix nombre d'hores però que requerirà una dedicació horària més intensiva de l'alumne. En ambdós casos es farà un examen final presencial que, en cas que l'estudiant el superi, atorgarà la titulació oficial.

Finalment, una altra novetat important és que s'amplia a tots els nivells el dret a una reducció del 50 o el 70 % de la matrícula. Se'n podran beneficiar les persones en situació de precarietat, pensionistes, de família monoparental o nombrosa o que tinguin una discapacitat reconeguda igual o superior al 33 %. En el cas dels cursos inicials i bàsic, el CPNL en manté la gratuïtat amb l'objectiu de garantir l'atenció a les persones amb menys coneixement de la llengua.

L'oferta diversa de cursos del CPNL permet desenvolupar les habilitats i estratègies necessàries per poder-se comunicar en català, tant en els usos orals més elementals com en els nivell de perfeccionament de la llengua oral i escrita, sempre amb l'objectiu de promoure i facilitar l'ús del català a tota la ciutadania i en tots els àmbits de la societat.

Alumnes d'un curs de català del CNL
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.