Notes de premsa

El Centre Social El Roser rep la visita d'alumnes de l'Institut Domènech i Montaner que han fet una donació de joguines

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 25/03/2022
Visita d'alumnes de l'Institut Domènech i Montaner al Centre Social El Roser

Aquest divendres, 25 de març, una dotzena d'alumnes de 4t del cicle d'auxiliar en vendes i atenció al públic de l'Itinerari Formatiu Específic (IFE) de l'institut Domènech i Montaner han visitat el Centre Social El Roser. Ho han fet acompanyats per dues professores i guiats pel coordinador d'aquest nou equipament que depèn de la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus. Amb anterioritat, el 2 de març, l'alumnat va donar un centenar de joguines a aquest centre, que s'encarregarà de fer-les arribar a les famílies en situació de vulnerabilitat de la ciutat. Aquesta donació s'emmarca en la campanya "Superjoguines", que una dotzena d'alumnes han desenvolupat durant el primer trimestre d'aquest curs 2021-2022.

Es tracta d'una activitat que forma part del mòdul de Participació Ciutadana i que consisteix en una recollida solidària de joguines noves i de segona mà per entregar-les a diverses entitats socials i educatives del territori. En una primera fase, centres educatius de la ciutat van fer una crida a les famílies per tal que donessin joguines. Després, l'alumnat de l'Institut Domènech i Montaner les va recollir, netejar, desinfectar, triar i embolicar. Per acabar, un cop enllestides, les van donar al Centre Social El Roser.

L'alumnat de 4t de l'IFE de l'institut Domènech i Montaner ha dut a terme diverses campanyes solidàries. Es tracta d'un projecte que treballa valors com la solidaritat, fomenta el treball en xarxa amb el territori i sobretot serveix per posar en pràctica alguns dels continguts de l'àmbit comercial que han après al llarg dels quatre cursos. Així per exemple, quan expliquen a les diferents escoles el projecte practiquen les habilitats comunicatives o quan emboliquen les joguines, posen en pràctica continguts de marxandatge.

El regidor de Benestar Social, Pere Aluja, considera que aquesta donació és un bon exemple de la complicitat que ja s’està establint entre el Centre Social El Roser i la ciutadania: «Em consta que, tant des del professorat de l'Institut Domènech i Montaner com de l'equip tècnic del Centre Social el Roser, es valora de manera molt positiva aquesta col·laboració, ja que es tracta d'una acció que promou la solidaritat entre el jovent d'una manera pràctica, amb una incidència en la societat. Estic segur que infants en situació de vulnerabilitat de la nostra ciutat rebran aquestes joguines amb molta il·lusió».

L'IFE és un ensenyament professional adreçat a joves entre 16 i 23 anys amb una discapacitat intel·lectual lleu o moderada. L'objectiu és incrementar la seva autonomia personal i dotar-los d'unes competències professionals específiques que els hi permetin adquirir habilitats necessàries per a la vida adulta i independent i els ajudin a entrar al món laboral, per tal de poder aconseguir una inclusió social plena. Per això, es divideix en quatre cursos formats per diferents mòduls. En uns, es treballa l'autonomia de l'alumnat i en altres, més tècnics, es preparen per a poder treballar.

L'IFE de l'Institut Domènech i Montaner va ser uns dels primers a desenvolupar aquest projecte pioner que proporciona una oportunitat a adolescents que tenen dificultats per poder continuar amb la formació professional ordinària.

Donacions al Centre Social El Roser
Tothom que vulgui fer donacions d'aliments pot contactar amb el Centre Social El Roser, ubicat al número 1 del carrer Josep Caixés, de manera presencial, trucant al número de telèfon 977 010 061 o enviant un correu electrònic a [email protected].

Visita d'alumnes de l'Institut Domènech i Montaner al Centre Social El Roser

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.