Notes de premsa

El Centre Social El Roser s'estrena amb el trasllat dels primers professionals de la regidoria de Benestar Social

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 30/11/2021
Oficina de Benestar Social al Centre Social El Roser
Oficina de Benestar Social al Centre Social El Roser

El Centre Social El Roser inicia la seva activitat aquesta setmana amb el trasllat dels primers professionals de la regidoria de Benestar Social que treballaran al nou equipament. A finals de la setmana passada van fer el trasllat des de les oficines ubicades a l'antic hospital de Reus on treballaven fins ara en aquest projecte social.

Els nous serveis amb què El Roser serà un equipament de referència es començaran a obrir a partir de mitjans de gener de 2022. Serà llavors quan està previst que comenci a funcionar el servei d'alimentació, que inclou el Menjador social i el Rebost social. L'Ajuntament ha adjudicat el servei a la UTE ARADA i FITEI Alimentació Reus, integrada per ARADA Empresa d'Inserció Càritas Diocesana Tarragona SL, i Formació i Treball, Empresa d'Inserció SLU.

Els dos serveis d'alimentació proporcionen, de forma temporal, àpats elaborats i aliments no preparats a persones i famílies amb necessitats socials, que necessiten ajuda per a la subsistència o no poden fer front de manera autònoma a l'adquisició o elaboració d'àpats en el seu domicili o lloc de residència. A més, el Centre Social el Roser, disposarà d'un servei de cafeteria obert a la ciutadania.

Pel que fa al servei residencial d'estada limitada, l'altre servei que oferirà aquest equipament, en l'actualitat està en procés de contractació i la previsió és que cap a mitjans de 2022 pugui començar a funcionar.

Menjador social
És un espai col·lectiu per al consum d'àpats elaborats en el mateix espai i també per la distribució d'aliments preparats i consumits al domicili particular. La capacitat màxima d'elaboració diària d'àpats prevista és de 240. La distribució d'àpats s'estableix en tres modalitats de prestació: àpats presencials, àpats per emportar-se i àpats a domicili.

Rebost social
És un servei de lliurament d'aliments secs, frescos, cuinats i congelats, per pal·liar situacions d'urgència social bàsica. La capacitat màxima d'atenció prevista és de 400 famílies a la setmana. L'entrega d'aliments del rebost social podrà ser setmanal, quinzenal o mensual.

Un centre social innovador
El Centre Social El Roser és un nou equipament innovador en l'àmbit social, que té com a objectiu impulsar les polítiques d'atenció a les persones amb nous serveis i una nova aposta per programes ja existents, com el de gestió alimentària, l'allotjament de persones en situació de vulnerabilitat social o el Pla Local d'Inclusió Social.

Oficina de Benestar Social al Centre Social El Roser
Oficina de Benestar Social al Centre Social El Roser

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.