Notes de premsa

El cicle de tallers gratuïts per a les persones cuidadores clou amb una vintena de participants

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 14/08/2019
Foto taller cuidadors

Durant els mesos de juny i juliol, 22 persones han assistit a totes o a alguna de les sessions del cicle de tallers bàsics adreçats a tothom que té cura de persones amb malalties cròniques avançades i en situació de dependència, siguin professionals, persones voluntàries o familiars. Un cicle, fruit de la col·laboració entre l'Escola de Cuidadors de l'Obra Social «La Caixa» i la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, que enguany s’ha fet per primer cop i que es preveu que es torni a fer l’any que ve.

En concret, diversos professionals han impartit cinc sessions gratuïtes al Centre Cívic Llevant que han tractat sobre artteràpia, confort físic, autocura, dol i confort emocional i que amb comptat amb una desena de participants.

El 80% de les persones que han assistit a aquests tallers són  familiars de persones que necessiten atenció la major part del dia.

Escola de Cuidadors
L'Escola de Cuidadors és un espai que té com a objectiu transmetre els valors essencials de la cura, posant a disposició coneixements i habilitats necessaris per a promoure una atenció d'excel·lència al final de la vida.

Aquesta iniciativa, que s'emmarca en el programa per a l'atenció integral a persones amb malalties avançades de l'Obra Social «la Caixa», té com a objectiu disminuir la càrrega emocional i física que suposa tenir cura d'una altra persona, proporcionant eines que ampliïn les competències de les persones cuidadores per a millorar la qualitat de vida de la persona cuidada.

Foto taller cuidadors
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.