Notes de premsa

El Consell d'Infants Ciutadans presenta propostes per frenar el canvi climàtic

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 14/12/2020
Imatge d'arxiu d'un Consell d'Infants al Saló de Plens

L'Alcalde de Reus, Carles Pellicer, acompanyat pels regidors d'Educació i de Medi Ambient, Daniel Recasens i Dani Rubio, respectivament, presidirà aquest dimarts a les 10:00 h l'Audiència del Consell d'Infants Ciutadans que exposarà les propostes que s'han treballat des de les escoles i que considera que ajudarien a frenar el canvi climàtic. Aquesta sessió del Consell d'Infants serà totalment insòlita ja que es farà en format en línia ateses les mesures sanitàries establertes per reduir al màxim els contactes socials arran de la pandèmia de la COVID 19 i, sobretot, per mantenir les mesures aplicades a les pròpies escoles per minimitzar els contactes entre infants de diferents grups bombolla i de diferents centres educatius. 

L'Audiència d'aquest dimarts culmina un procés de treball iniciat el desembre de 2019 i que correspon al curs 2019-2020. El procés de treball presencial que estava planificat es va veure interromput el març passat per la declaració de l'Estat d'Alarma, el confinament general de tota la població i el tancament de les escoles. El mes de juny passat es va realitzar una sessió telemàtica de contacte amb els consellers i conselleres que ja havien estat escollits i, els infants van manifestar el seu interès en poder celebrar l'Audiència abans d'aquest Nadal. 

Mitjançant el programa Infants ciutadans impulsat des del Pla Educatiu d'Entorn de Reus, 23 escoles s'hi van inscriure, un programa que té com a objectiu principal fomentar la participació infantil en la governabilitat i la millora de la ciutat, i que va creixen mica a mica cada curs. En aquesta ocasió, hi han participat 1.084 alumnes de les següents escoles: Alberich i Casas, Cèlia Artiga, Collège Intern. Française MY, Eduard Toda, Els Ganxets, General Prim, Isabel Besora, Joan Rebull, La Salle, Maria Cortina, Marià Fortuny, Maria Rosa Molas, Misericòrdia, Montsant, Mowgli, Prat de la Riba, Presentació, Puigcerver, Rosa Sensat, Rubió i Ors,  Sant Josep, Sant Pau i Teresa Miquel i Pàmies.

El programa Infants Ciutadans està promogut des de la Regidoria d'Educació i se centra en l'alumnat de 5è de primària de les escoles inscrites.

Cada curs es proposa un tema sobre el que demanar l'opinió dels infants i promoure així en el sí de les escoles espais de reflexió al voltant d'un àmbit en el que el govern de la ciutat té molt d'interès en millorar, i per tant està obert a escoltar i incorporar la mirada de tota la ciutadania. Per això compta amb la col·laboració professional d'una altra regidoria que està més vinculada al centre d'interès proposat.

Enguany l'encàrrec que s'ha fet als infants ha estat com podríem contribuir des de la ciutat a frenar el canvi climàtic, i s'ha treballat conjuntament amb la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament.

L'acte es podrà seguir mitjançant el següent enllaç: https://zoom.us/webinar/register/WN_R2JKfmM-TUSQ4fK2yh0XVw

 

 

Imatge d'arxiu d'un Consell d'Infants al Saló de Plens

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.