Notes de premsa

El Gaudí Centre obre una nova botiga d’articles de marxandatge i renova la imatge exterior

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 25/11/2021
Montserrat Caelles presenta la Botiga del Gaudí Centre
Presentació Botiga Gaudí Centre

L’Oficina de Turisme implanta una  botiga  d’articles de marxandatge museístic i d’artesania a la recepció del centre i renova la imatge exterior per fer més visible el centre d’interpretació dedicat a la vida i obra d’Antoni Gaudí.

Des de Promoció de Ciutat s’està treballant amb la marca Gaudí, posant en valor la figura d’Antoni Gaudí a la ciutat, els seus orígens i la seva vinculació al territori. Per aquest motiu s’ha vinilat la façana principal de l’edifici per tal que tant els visitants com la pròpia ciutadania identifiquin el centre d’interpretació i Reus com la ciutat de Gaudí.

La renovació exterior es fa coincidir amb la inauguració de la botiga ubicada a  l’Oficina de Turisme celebrada avui dijous. La finalitat és donar resposta a la demanda de visitants i ciutadania d’adquisició d’articles de marxandatge de ciutat, tenint en compte que fins el moment, la varietat de productes amb inspiració en motius locals es limitada: Així mateix, s’ha buscat articles diferenciats dels que es poden trobar en alguns establiments de la ciutat.

Es tracta d’oferir al visitant una experiència de visita més completa i lúdica, que es complementi amb la visita al Gaudí Centre i la ciutat. Es vol també equiparar el Gaudí Centre i l’Oficina de Turisme amb altres equipaments culturals similars on s’hi poden adquirir  aquests tipus de productes.

Per dur a terme el projecte s’ha elaborat un estudi  previ dels productes més venuts en botigues de dimensió i ubicació semblant al Gaudí Centre.

Destacar que tant els proveïdors com els productes s’han escollit seguint els criteris de:

- Territori (pel que fa a proximitat)

- Sostenibilitat

- Artesania

Els proveïdors són empreses catalanes, que realitzen articles per altres museus i equipaments culturals. Els productes a la venda són sostenibles i ecològics a més de fabricats a Catalunya.

Els productes tèxtils estan realitzats amb material reciclat PET post-consum i 100% amb energia renovable a més de comptar amb certificat Oeko-tex.

Els clauers de metacrilat estan elaborats aprofitant les pantalles separadores fabricades durant la pandèmia i que ara ja comencen a ser un rebuig difícil d’eliminar sense cost per al medi ambient

La botiga compta inicialment amb 4 línies bàsiques de producte relacionades amb el patrimoni modernista de la ciutat, i la marca Gaudí. Es posa a la venda una cinquantena de productes variats.

Dins d’aquest ventall d’articles, hi ha diferents games temàtiques:

  • Signatura Gaudí: llibretes, bolígraf, llapis, punt de llibre...etc.
  • Modernisme: clauers, imants, postals, punts de llibre, làmines, gots, posa gots..., i dins la línia  tèxtil: ventalls, foulards, fundes  ulleres.
  • Làmines i postals: Col·lecció de làmines i postals de diferents espais de la ciutat que s’aniran renovant i ampliant.
  • Espai dedicat a l’exposició d’articles de joieria d’autors locals: on els artesans amb joies inspirades en la ciutat podran mostrar les seves col·leccions que els visitants podran adquirir als seus establiments.

Els joiers confirmats mitjançant el Col·legi de joiers de Catalunya són J. Prats Joier Artesà, Jud Joies, Siat Sans, Lara Joies, Rovira Joiers i Patricia Godall.

Els productes a la venda variaran en funció de la temporada.

Mobiliari i disseny de la Botiga del Gaudí Centre

El disseny proposat és net i diàfan, el mobiliari escollit es mòbil i modular, per tal d’adaptar la circulació de la botiga a les diferents necessitats de l’espai a cada moment. Aquest fet, permetrà que el visitant interaccioni d’una forma directa. S’ha realitzat també la redistribució de la zona de treball del personal de l’oficina de turisme.

El tipus de mobiliari utilitzat es troba en diferents museus de Barcelona, com ara el Museu Picasso.

Montserrat Caelles presenta la Botiga del Gaudí Centre
Presentació Botiga Gaudí Centre

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.