Notes de premsa

El govern anuncia contundència contra els autors de la crema de contenidors

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

alde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor delegat de l’Àrea de Medi Ambient, Marcos Massó, han anunciat aquest divendres 3 de febrer en roda de premsa que el govern de la ciutat actuarà amb fermesa i contundència contra els autors de la crema de contenidors.

Només aquest 2012, la crema de contenidors ha comportat una despesa a la ciutat de més de 22.500 euros. Cada contenidor té un cost aproximat d’uns 1.500 euros.

L’alcalde i el regidor han destacat que, més greu que la pèrdua i reposició dels contenidors, són les conseqüències indirectes de la crema. És a dir, el risc per a les persones i l’afectació de vehicles i façanes properes.

En aquest sentit, han recordat que el Codi Penal preveu castigar qui provoca danys en béns de domini púlic o comunals, com incendiar un contenidor municipal de manera intencionada, amb penes de presó d’entre 1 i 3 anys. En cas que l’incendi comportés un perill per a la vida o integritat física de les persones, el Codi Penal preveu que s’apliqui una pena de presó d’entre 10 i 20 anys.

A més, per la via administrativa, l’Ordenança sobre l’ús de les vies i els espais públics estableix com a infracció greu causar danys al mobiliari urbà i preveu una sanció d’entre 751 i 1.500 euros, a més de la indemnització de les despeses pels danys causats.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.