Notes de premsa

El Govern de Reus anuncia una reforma fiscal per atraure noves empreses, crear ocupació i fomentar l'habitatge protegit

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 15/10/2020
Roda de premsa sobre la reforma fiscal

El Govern de Reus ha presentat aquest dimecres, 15 d'octubre una ambiciosa reforma fiscal amb el triple objectiu d'atraure noves grans empreses a la ciutat, generar ocupació i fomentar l'habitatge amb protecció oficial. La proposta, que es portarà a votació del ple de l'Ajuntament del pròxim 23 d'octubre, preveu un paquet de 6 bonificacions fiscals, entre les que destaquen la reducció del 95% de l'IAE, l'IBI i l'ICIO per a les empreses, activitats i immobles de nova implantació a la ciutat i que acreditin la creació de nous llocs de treball.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, que ha comparegut en roda de premsa  juntament  amb la vicealcaldesa, Noemí Llauradó; el tinent d'alcalde Daniel Rubio; i la regidora d'Hisenda, Mariluz Caballero, ha definit la proposta com “la reforma fiscal més important de la història recent de la ciutat”. Una  reforma fiscal, ha afegit, “ambiciosa” “de futur”, “d’incentius per a l’atracció d’activitat econòmica” i “per treure tot el potencial que té Reus”.

L’expedient d’ordenances 2021 suposa una ambiciosa política d’incentius i d’estímuls fiscals que —en la seva magnitud—, és pionera entre els municipis de l'entorn i entre les grans ciutats del país.

Les noves mesures d'estímul fiscal s'agrupen en tres objectius:

  • Mesures de captació d'empreses i foment de l'ocupació.
  • Mesures de foment de l'ocupació estable.
  • Mesures per fomentar l'habitatge protegit.

Mesures de captació d'empreses i foment de l'ocupació
La proposta del govern de Reus preveu incorporar tres noves bonificacions a les tres principals ordenances fiscals:

  • La bonificació del 95% de l’IAE a les noves empreses i les que inverteixin per ampliar la seva capacitat productiva i que generin llocs de treball estables.
  • La bonificació del 95% de l’IBI a les noves empreses que s’instal·lin a Reus o que inverteixin o ampliïn la seva capacitat productiva.
  • La bonificació del 95% de l’ICIO per a les obres per a la implantació de noves activitats empresarials a la ciutat o inversions que facin ampliar la capacitat productiva i generar llocs de treball de les empreses ja instal·lades.

Per gaudir d’aquestes bonificacions, caldrà crear un mínim de 25 llocs de treball estables, i l'oferta d'ocupació s'haurà de tramitar a través de l’IMFE Mas Carandell.

Les bonificacions de l’IAE i l’IBI tindran una vigència de 10 anys. Els 5 primers, la bonificació serà la màxima, del 95%; i entre els 6è i 10è any, es reduirà en un 10% cada any.

Mesures per fomentar l'ocupació
La reforma fiscal modifica les bonificacions de l'IAE vigents fins ara per fomentar l'ocupació estable:

• La bonificació d’entre el 25 i el 50% de l’IAE a les empreses que incrementin la plantilla de treballadors amb contracte indefinit. Concretament, si augmenten entre un 10 i un 15% la plantilla d'indefinits, la bonificació serà del 25% (fins ara era del 10%); si la plantilla creix entre un 15 i un 25%, la bonificació serà del 40% (fins ara era del 15%); i si creix més de 25%, la bonificació serà del 50% (fins ara era del 25%).

Mesures per al foment de l'habitatge amb protecció oficial
I, finalment, la proposta inclou dues mesures més per fomentar l'habitatge protegit:

• La bonificació del 95% de l’ICIO per a les obres de nova edificació en edificis d’habitatge protegit. Es tracta d'una mesura nova.

• La bonificació del 50% de l’IBI durant 10 anys per als habitatges amb protecció oficial. La mesura amplia la bonificació. Fins ara, la bonificació era del 50% entre el 1r i el 6è any, i del 30% del 7è al 8è. 

BONIFICACIÓ IMPOST

FOMENT OCUPACIÓ

IMPULS ECONÒMIC

HABITATGE PROTEGIT

95% IAE: Noves empreses o ampliació de la capacitat productiva i creació llocs de treball.

Si

Si

-

25-50% IAE: Empreses que incrementin la plantilla
de treballadors indefinits.

Si

-

-

95% IBI: Noves empreses o ampliació de la capacitat productiva i creació llocs de treball.

Si

Si

-

50% IBI: Habitatges amb Protecció Oficial.

-

-

Si

95% ICIO: Obres de noves empreses o ampliació de la capacitat productiva i creació llocs de treball.

Si

Si

-

95% ICIO: Nova edificació d’habitatge protegit.

-

-

Si

 

Roda de premsa sobre la reforma fiscal
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.