Notes de premsa

El Grup de Trastorn Bipolar de Reus es torna a reunir un cop al mes al Centre Cívic del Carme

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 16/09/2020
Centre Cívic del Carme

El Grup de Trastorn Bipolar de Reus es va tornar a reunir aquest dimarts, 15 de setembre, al Centre Cívic del Carme després de l’aturada amb motiu del confinament i de les vacances d’estiu. A partir d’ara cal inscripció prèvia per assistir-hi i l’aforament s’ha limitat a catorze persones, amb la psicòloga inclosa. Ahir la trobada es va fer a una sala més gran de l'habitual que va permetre mantenir els dos metres de distància recomanats per les autoritats sanitàries. Aquesta primera sessió va tractar sobre el suïcidi, coincidint amb el Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi, que se celebra a tot el món el 10 de setembre, i sobre els efectes de la pandèmica. A partir d’ara i fins a l’estiu, si la situació sanitària ho permet, està previst que el grup es trobi el tercer dimarts de cada mes a les 19 h al Centre Cívic del Carme, situat al número 10 de la plaça de la Patacada. Les sessions estan organitzades per l'Associació de Trastorn Bipolar de les Comarques de Tarragona amb el suport de la Regidoria de Benestar Social. A les trobades, que són gratuïtes i van a càrrec de Teresa Carot, psicòloga especialitzada en trastorn bipolar, només poden assistir persones afectades per aquest trastorn i familiars.

Els temes tractats a les trobades tenen impacte directe en la prevenció de recaigudes i en la millora del curs i pronòstic del Trastorn Bipolar. Es tracta de facilitar una evolució més favorable de la malaltia i una important millora en la qualitat de vida de les persones afectades, així com de les dinàmiques familiars. Algunes temàtiques que es tractaran enguany són l’activitat física, la comunicació assertiva, la prevenció del suïcidi, el paper de la família i la prevenció d’episodis depressius.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, destaca la importància de reprendre aquestes trobades: «Per tothom ha estat difícil adaptar-nos a una nova situació sobtada marcada per una pandèmia i per a les persones amb trastorn bipolar i les seves famílies ha estat especialment difícil. Per això, és molt important que es reprenguin, complint totes les mesures de prevenció de contagi de la Covid 19, les sessions mensuals del Grup de Trastorn Bipolar de Reus, ja que aporten eines per poder afrontar la malaltia mental amb l’objectiu millorar el benestar de les persones afectades i de les seves famílies. Unes eines molt necessàries en aquests moments».

El Grup de Trastorn Bipolar de Reus

Es tracta d’un grup psicoeducatiu en què es proporciona informació detallada de la malaltia i dels recursos disponibles per mantenir-la estabilitzada, amb el lideratge d'una professional sanitària especialitzada en Trastorn Bipolar, que es responsabilitza del grup i dels continguts i que garanteix que les estratègies terapèutiques que es plantegen són les que han demostrat eficàcia en el tractament d'aquest trastorn.

Què és el trastorn bipolar?

A Catalunya, més de 100.000 persones pateixen el trastorn bipolar. Es tracta d’una malaltia psiquiàtrica greu que afecta els mecanismes que regulen l’estat d’ànim. Les persones que el pateixen poden oscil·lar des de l’eufòria patològica, anomenada mania, fins a la depressió, passant per una fase de normalitat, coneguda com a eutímia.

Així doncs, el trastorn bipolar és una malaltia greu que no té per què ser incapacitant, atès que en l'actualitat hi ha tractaments eficaços que permeten millorar la funcionalitat i la qualitat de vida de les persones afectades. En canvi, el desconeixement d'aquests recursos, així com la manca d'adherència als tractaments, es relaciona amb un curs i pronòstic de la malaltia més desfavorable.

Centre Cívic del Carme
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.