Notes de premsa

El jurat del Premi Roseta Mauri visita l'exposició dedicada a la ballarina del Museu

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 22/03/2019
El jurat el premi ha visitat l'exposició Roseta Mauri

El jurat del Premi Internacional Roseta Mauri que aquests dies es troba al Teatre Fortuny en el seguiment del certamen ha visitat aquest divendres al matí l'exposició que el Museu de Reus ha dedicat a la ballarina.

El Premi Internacional i l'exposició del Museu són els actes principals de la commemoració de l'Any Roseta Mauri impulsat enguany per l'Ajuntament de Reus. 

La mostra porta per títol “El valor de l’esforç: Roseta Mauri (1850-1923), primera ballarina de l’Òpera de París” i fa èmfasi en els valors que van portar Roseta Mauri a l’èxit: l’esforç i la constància. Amb aquest lema s’han editat unes targetes com a record de l’exposició i també de l’Any Roseta Mauri que es repartiran entre els visitants. L’exposició es podrà visitar a la seu museística del raval de Santa Anna fins al dia 8 de juny i es poden concertar visites guiades trucant al telèfon 977 010 660. 

Al llarg dels dies que duri la mostra, les diferents escoles de dansa de la ciutat faran diverses actuacions a la sala en homenatge a la ballarina. Les intervencions programades són les següents:

  • 13 d’abril, a les 19:00 h, Escola de Dansa del Centre de Lectura
  • 4 de maig, a les 19:00 h, Escola de Dansa i Arts Escèniques Artis
  • 11 de maig, a les 19:00 h, Escola de Dansa Núria Díez
  • 18 de maig, en horari pendent encara de concretar, participaran a l’activitat totes les escoles, amb motiu del Dia Internacional dels Museus i del Patrimoni

Continguts
L’exposició recrea una sala d’assaig de dansa amb el seu piano, una posada en escena que vol situar als visitants en el context dels continguts i també de l’època.

Al voltant de la sala d’assaig es poden anar veient imatges de la ballarina. En l’exposició s’hi inclou una zona que representa el camerino de Roseta Mauri amb els quadres i poemes dels seus admiradors. 

També s’hi poden veure les úniques imatges en moviment que es conserven de la Roseta Mauri. L’exposició transporta al visitant a un pavelló de l’Exposició Universal de París de 1900 on, sota el rètol de “Phono-Cinéma-Théatre, es projecta com a innovació tecnològica imatges amb so i s’hi pot veure a la Mauri ballant el pas de la Mikagouva.

Es calcula que en aquell moment ella tenia cinquanta anys i ja havia abandonat els escenaris, malgrat que encara era professora de l’Escola de Dansa de l’Òpera de París.  Aquesta filmació dura uns dos minuts i és un document de gran valor i inèdit. Des de 1900, va ser guardada i conservada per l’Arxiu Gaumont Pathé, fins que al llarg del 2017, aquestes imatges van ser  restaurades, amb la col·laboració de la Cinémateque Française.

Per acabar,  i com a record de l’exposició,  els visitants es poden  fer una selfi amb la ballarina.

Adidas Yeezy shoes
El jurat el premi ha visitat l'exposició Roseta Mauri

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.