Notes de premsa

El Museu de Reus proposa dues noves exposicions al raval de Santa Anna

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 24/02/2021
Exposició La diversitat del Museu

El Museu d'Arqueologia Salvador Vilaseca del raval de Santa Anna proposa dues noves exposicions a partir del pròxim 4 de març. La primera, amb el títol "Mirant l'altre. Les imatges de la diversitat al Museu de Reus" romandrà oberta fins a finals de 2021 i proposa, a partir de les col·leccions del Museu, un espai de reflexió sobre el jo, el nosaltres i els altres. 

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, explica que "l'exposició ens convida a reflexionar sobre el jo, el nosaltres, les identitats des de la mirada d'artistes, viatgers, soldats i colonialistes, així com des dels tòpics folklòrics i socials. A partir de la riquesa  de les col·leccions del Museu, que reflecteixen la nostra complexitat, l’exposició  ofereix un espai de reflexió. Els objectes ens mostren  les diferents mirades sobre els altres i sobre les relacions humanes, per tal d’ajudar-nos a acceptar la diferència".

La segona de les exposicions, "Ciutadanes de la República, imatges i condició femenina, 1931-1939", romandrà oberta a la planta baixa del MASV fins el 30 d'abril i vol destacar la representació de la figura femenina en la propaganda política i social editada per diferents institucions i organitzacions catalanes durant el període 1931-1939. Segons Recasens, "els cartells, una mena de crits de paret, van ser un recurs de propaganda de màxima difusió que, juntament amb la ràdio, la premsa escrita i el cinema, van configurar l’opinió de l'època i que avui ens ajuden a recuperar la memòria històrica". 

Hi ha previst un programa d’activitats gratuïtes vinculades a les exposicions: conferències, visites guiades, tallers escolars i familiars... que properament estaran disponibles a la web del museu per tal de fer la reserva prèvia. 

El mateix dia 4 a les 18:00 h hi ha prevista una conferència inaugural a carrer de l’antropòleg i professor universitari Manuel Delgado Ruiz. S'ha de reservar invitacions a www.museudereus.cat i també és podrà seguir de manera virtual.

Exposició La diversitat del Museu
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.