Notes de premsa
El PECT Nutrisalt i la millora de la competitivitat dels OOVE de Catalunya
En el marc de la Jornada tècnica “Els PECT, noves possibilitats per a millorar la competitivitat dels OOVE de Catalunya”, Agustí Romero ha presentat aquest matí les actuacions del PECT Nutrisalt que s’estan duent a terme des de l’IRTA Mas Bové. En concret, es tracta de la posada en funcionament de dues noves instal·lacions, el Cooking Lab i el Show cooking, pensades per acostar al sector HORECA (hostaleria, restauració i càtering) els olis d’oliva verge extra que es produeixen avui a Catalunya i les aplicacions que poden tenir tant en la cuina tradicional com en la cuina d’avantguarda.
La jornada tècnica, organitzada pel Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, s’ha fet de forma telemàtica i ha permès també conèixer un altre projecte d’especialització per a la competitivitat territorial (PECT) emmarcat específicament en el món de l’oli d’oliva verge extra: el PECT Motors Segarra-Garriga transformació en origen, que té com a objectiu l’optimització de l’extracció de l’OOVE mitjançant NIR Mòbil i del control d’almàsseres.
La presentació dels dos PECT ha anat a càrrec d’Agustí Romero, investigador de l’IRTA de Mas Bové i membre del Panell de Tast Oficial d’Olis Verge d’Oliva de Catalunya del DARP.
El projecte Nutrisalt és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Reus amb la implicació d’Eurecat, la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Fundació URV i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA); amb la col·laboració del teixit empresarial i de diferents ajuntaments del Camp. Compta amb el cofinançament dels fons europeus FEDER i de la Diputació de Tarragona.