Notes de premsa

El Ple de l’Ajuntament de Reus debat sobre l’Estat de la Ciutat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 29/07/2021
Ple extraordinari de debat de l'Estat de la Ciutat
Ple extraordinari de debat de l'Estat de la Ciutat

L’Ajuntament de Reus ha celebrat avui, 29 de juliol, un ple municipal en sessió extraordinària per debatre sobre l’estat de la ciutat. Es tracta del primer debat d’aquestes característiques que convoca l’Ajuntament des de l’aprovació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) el mes d’agost de l’any passat, que va incorporar novetats per fer l’administració municipal més participativa i transparent en la presa de les seves decisions i en el rendiment de comptes de les seves actuacions. El Reglament Orgànic Municipal (ROM) preveu la convocatòria específica de sessions extraordinàries del ple municipal amb "debat sobre l'Estat de la Ciutat" com a un únic punt de l'ordre del dia, per tal de possibilitar el debat sobre l'orientació política general del govern municipal.

En la seva intervenció inicial, l’alcalde, Carles Pellicer, ha posat de relleu la política de proximitat centrada en la bona gestió que impulsa el govern municipal i ell mateix com alcalde, així com també el fet de “vetllar per la convivència i el civisme com a pilars fonamentals de la societat”. També ha posat en valor les inversions i projectes que s'estan duent a terme ara per transformar la ciutat i que es concentren en diferents eixos fonamentals, subratllant alguns dels grans projectes de ciutat.

La vicealcaldessa, Noemí Llauradó, ha exposat les actuacions del govern en tots els seus àmbits, fent un repàs de l’execució del Pla d’Acció Municipal desgranant-ne les seves principals accions a través dels seus quatre eixos: Progrés Social, Espai Urbà, Desenvolupament Econòmic, i Gestió, Organització i Planificació. Així mateix, ha remarcat que “a dia d’avui, just quan som a l’equador d’un mandat del tot atípic, hi ha un 84% d’accions del PAM ja iniciades”, i ha subratllat la voluntat del govern de “rendir comptes i generar proximitat” de la mà del ple extraordinari.

Després de la intervenció inicial de l’alcalde i el repàs del conjunt de l’acció de govern a través del Pla d’Acció Municipal per part de la vicealcaldessa, el debat s’ha desenvolupat amb la intervenció dels portaveus dels grups municipals en dues rondes, i l'han tancat la vicealcaldessa i l'alcalde amb les seves intervencions finals.

Ple extraordinari de debat de l'Estat de la Ciutat
Ple extraordinari de debat de l'Estat de la Ciutat

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.