Notes de premsa

El pregó de Coia Ballesté enceta la Festa Major de Sant Pere 2020

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 24/06/2020

La lectura del Pregó, a càrrec de la periodista Coia Ballesté, presidenta del Col·legi de Periodistes a Tarragona i vice-degana del Col·legi a Catalunya, ha donat el tret de sortida oficial a la Festa Major de Sant Pere 2020. El pregó d'ha llegit aquest dimecres dia 24 de juny, com és tradicional, al Saló de Plens de l'Ajuntament, però enguany atesa la situació generada arran de la COVID19 s'ha fet a porta tancada i la ciutadania l'ha pogut seguir a través dels directes de reus.cat i també per Canal Reus TV.

Després de la lectura del pregó, el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha anunciat la distinció del Tro de Festa 2020, que enguany ha recaigut en Joan Ciurana, persona molt lligada al món cultural de la ciutat i un dels pioners de les retransmissions castelleres, ja que ha estat molt vinculat al món radiofònic. Els Xiquets de Reus és una de les entitats amb les que ha estat més involucrat, tot i que destaca també les actuacions al "Don Juan Tenorio", "Els Pastorets" o organitzant les 24h de tennis taula al Bràvium, on els seus pares n'eren conserges. Actualment està molt vinculat al Centre d'Amics de Reus i destaca també el seu pas per l'Orfeó Reusenc. 

Durant el pregó, s'ha repartit la postal de la Festa Major número 44, protagonitzada aquesta vegada pel castell de focs del Mercadal. L'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, s'ha compromès amb la pregonera Coia Ballesté que encendrà la pròxima Tronada que pugui realitzar-se. 

Festa Major accessible
El Pregó s'ha emès en directe a través de Reus.cat i l'acte s'ha interpretat en llengua de signes en el marc de la Festa Major accessible i per a tothom.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.