Notes de premsa

El pregó de la Festa Major de Sant Pere

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 23/06/2004

Demà dijous, 24 de juny, a les 20:00 h, al Saló de Plens de l'Ajuntament, es farà el pregó de la Festa Major de Sant Pere, a càrrec de Jordi Bacaria Colom. Tot seguit es durà a terme la proclamació i lliurament del Tro de Festa 2004.

En acabar, el pregoner serà l'encarregat d'encedre la primera Tronada de la festa a la plaça del Mercadal.
Jordi Bacaria i Colom (Reus, 1952) és doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials. Exerceix com a professor d'Economia Aplicada a la Universitat Autònoma de Barcelona i, des de setembre de 2000, és codirector de l'Institut d'Estudis de la Integració Europea a l'Institut Tecnològic Autònom de Mèxic.
Ha estat degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat Autònoma de Barcelona (1986-1987), director del Centre de Documentació Europea de la UAB (1988/19991, 1994/2000) i director de l'Institut Universitari d'Estudis Europeus (1988/1991, 1994/2000). Així mateix, ha estat professor d'Economia de l'espai a la Universitat Internacional de l'Espai de Houston (EEUU) i professor d'Elecció pública a la Universitat George Mason de Fairfax (EEUU).
Com a investigador, ha participat en nombrosos projectes internacionals centrats en diferents aspectes de les polítiques públiques, amb una especial incidència en la seva aplicació en l'àmbit europeu i, encara més concretament, en l'espai de l'Europa mediterrània. Entre aquests projectes destaquen els següents: "Anàlisi de les deficiències en el funcionament de les institucions dels sistemes polítics democràtics i les seves possibles reformes. Aplicació al cas de l'Estat espanyol" (1999/2001), "Anàlisi econòmica i política pública: fonaments, disseny i avaluació" (1999/2001) o "Aplicacions per a la presa de decisions públiques i privades en la forestació" (1997/1999).
Pel que fa a publicacions, és autor de diferents monografies i articles que s'han publicat tant en revistes científiques especialitzades com en publicacions de caràcter divulgatiu, en els quals ha analitzat aspectes diversos relacionats amb les dinàmiques econòmiques i socials: la sostenibilitat i les polítiques agrícoles i rurals, el sistema financer derivat de l'euro, la definició de l'Espai Mediterrani Llatí, els fenòmens migratoris o la cooperació entre països.
Tot i no viure a Reus, Jordi Bacaria ha mantingut la seva vinculació amb la ciutat i ha participat en diferents iniciatives ciutadanes, entre les quals la seva presència en la I Trobada de Reusencs de Fora Vila que va tenir lloc el gener de 2000.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.