Notes de premsa

El Programa de Gestió Alimentària de Reus estrena una nova cambra frigorífica de congelació ubicada al Taller Baix Camp

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 23/10/2018
Imatge cambra frigorifica Taller Baix Camp

La Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus va fer efectiu l’1 de juny d'enguany una aportació extraordinària de 19.237,50 euros al Programa de Gestió Alimentària per a l’ampliació de la cambra frigorífica de congelació ubicada al Taller Baix Camp i la instal·lació en aquest nou espai d'un sistema d'enregistrament de temperatura constant. Després d’aquestes obres, la nova cambra frigorífica, que ha entrat en funcionament aquesta setmana, ara té 20 metres quadrats de congelador. Això permet que es pugui congelar un major nombre dels aliments rebuts i que es puguin distribuir de manera gradual, en funció de les necessitats, entre les entitats que fan arribar els aliments a les persones usuàries del programa.

Aquest import es va destinar al Taller Baix Camp, una de les entitats que integren el Programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus, encarregada del triatge i la distribució dels aliments. Una feina que realitzen persones amb discapacitat.

La Regidoria de Benestar Social impulsa aquest Programa des de l'agost de l'any 2012, aportant suport tècnic a totes les entitats i empreses que hi participen i un import superior als 60.500 euros anuals al Taller Baix Camp. Una aportació econòmica que aquest any 2018, amb aquesta suma extra, ascendeix fins als 79.737, 50 euros.

L'any passat es van aportar 12.500 euros extres, destinats a la compra d'aliments rics en proteïnes, per tal de poder oferir una dieta més equilibrada a les persones usuàries del programa. Ara, s’ha assolit l'objectiu d’equipar el Taller Baix Camp amb una nova zona de refrigeració per tal de millorar el procés de conservació dels aliments i poder fer front a l'augment de les donacions i al fet que sovint són imprevisibles.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha visitat aquest dijous la instal·lació i ha fet una valoració molt positiva d'aquestes millores: «El volum d’aliments que rep el Programa de Gestió Alimentària ha anat augmentant en els darrers anys i, per tant, el Taller Baix Camp rep més quantitat d'aliments. Per això, ha estat necessari ampliar l'espai de conservació del procés de triatge dels aliments, per tal de mantenir una qualitat òptima del menjar que reben les persones beneficiàries».

Un programa innovador en l'àmbit de la gestió alimentària
Reus és una ciutat capdavantera en l'àmbit de la gestió alimentària amb un programa innovador que incideix de manera positiva en l'àmbit social i ambiental.

La implementació d'aquest programa des de l'agost de l'any 2012 és a càrrec la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, a través del Pla Local d'Inclusió (PLIS), amb la implicació directa de la Fundació Banc dels Aliments, del Taller Baix Camp, de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i de Càritas Interparroquial de Reus.

Des que va començar a funcionar fins al 30 de setembre de 2018, s'han recuperat 1.125 tones d'aliments frescos que en l’actualitat beneficien unes 5.000 persones de la ciutat que disposen de pocs recursos econòmics.

Aquest programa compta també amb la col·laboració de diverses entitats i institucions públiques i privades que participen en el finançament, entre les quals destaquen l'Agència de Residus de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona.

Imatge cambra frigorifica Taller Baix Camp
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.