Notes de premsa

El Programa de Gestió Alimentària de Reus posa en marxa una web, coincidint amb els vuit anys de funcionament

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 27/08/2020
Web gestió alimentària

El Programa de Gestió Alimentària de Reus, que lidera la Regidoria de Benestar Social, posa en marxa una web, amb l'adreça gestioalimentaria.reus.cat, coincidint amb els vuit anys de la seva entrada en funcionament, que va ser el 27 d'agost de 2012. L'objectiu d'aquest nou espai virtual és visualitzar el treball en xarxa que fa possible aquesta iniciativa i fer més accessible la informació relacionada amb aquest projecte social que promou l'aprofitament alimentari. La nova web, dissenyada per l’empresa reusenca Avellana Digital, està pensada per informar a la ciutadania, a les organitzacions que participen en el programa i a les que estan interessades en la gestió alimentària, així com a la societat en general. També vol ser una eina per atraure nous donants d'aliments al programa.

La regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, explica la necessitat d'aquesta nova eina comunicativa: "Sovint ens trobem amb persones i organitzacions, de la ciutat i d'altres municipis, interessades a conèixer com treballem el tema de la gestió alimentària a Reus, ja que disposem d'un programa innovador en l'àmbit social i mediambiental, que consisteix a recuperar aliments frescos i cuinats, que d'altra manera es malbaratarien, per proporcionar una alimentació saludable i segura a les persones en situació de vulnerabilitat. Una iniciativa que és possible gràcies a la participació d'empreses, administracions públiques, persones amb diversitat funcional i entitats socials. Un bon exemple d'economia circular, on tothom surt beneficiat, que cal donar a conèixer.".

La web consta de set apartats dedicats a diferents aspectes del projecte de gestió alimentària que es desenvolupa a Reus: la situació del programa en el context actual de pandèmia; l'explicació detallada dels actors i el funcionament del programa; les quantitats i tipus d'aliments recuperats; el Centre Social el Roser, en l'actualitat en fase de construcció i des d'on es coordinarà el programa en un futur; notícies sobre el programa i la gestió alimentària; recursos, i activitats per promoure l'aprofitament alimentari.

També hi ha un apartat destacat on s'anima a les empreses i organitzacions a fer donacions d'aliments i a la ciutadania a comprar als establiments que mostren el logo que indica que col·laboren amb el programa de Gestió Alimentària.

El Programa de Gestió Alimentària ha estat clau per poder fer front a la crisi social generada amb motiu de la pandèmia i, en especial, a l'emergència alimentària que es va donar durant el període de confinament. Ha estat el pal de paller del Pla de Xoc Alimentari que es va posar en marxa a finals d'abril i que encara continua vigent.

També durant la pandèmia, aquest programa ha estat triat, entre centenars de projectes, per formar part del MarketPlace d'iniciatives solidàries que donen resposta a l'emergència alimentària. Una iniciativa creada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya que consisteix en un mercat en línia que posa en contacte el sector agroalimentari i les entitats socials amb l'objectiu de subministrar aliments a les famílies en situació de vulnerabilitat i evitar les pèrdues i el malbaratament alimentaris de les empreses agroalimentàries.

Web gestió alimentària
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.