Notes de premsa

El projecte Desdezero prepara un espectacle a partir de l’experiència d’aprendre català

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 29/01/2014
El projecte Desdezero prepara un espectacle a partir de l’experiència d’aprendre català

Un grup de 25 persones treballa en el projecte col·laboratiu Desdezero que impulsen la regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus i el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura. El projecte crea i desenvolupa un muntatge teatral totalment nou a partir de l’experiència d’aprendre català i comunicar-se en aquesta llengua.

La crida a participar que es va fer a l’octubre va tenir una gran èxit, i tres mesos després, el taller que dirigeix Ferran Vidilla, actor i director, ha evolucionat. A partir d’aquesta setmana, el grup de participants ha començat a treballar en dos vessants. D’una banda, el grup actoral, i de l’altra, el que s’encarrega de la dramatúrgia. A més, hi ha una sèrie de persones que s’han ofert per dissenyar o construir l’espai escènic, encarregar-se de la il·luminació, del maquillatge o del vestuari.

Entre els participants al Desdezero hi ha tant persones autòctones de Catalunya com persones nouvingudes, de l’Argentina, de Rússia, de Romania..., que fa poc que aprenen el català; persones que viuen a Reus i en altres municipis del Baix Camp i del Priorat, alumnes del CNL, membres del Voluntariat per la llengua o persones que fins ara no havien tingut relació amb el CNL.

Cada persona participa en el projecte en el paper i amb el grau de compromís que vulgui, descobrint o exercitant les pròpies habilitats, fent-se responsable o col·laborant: aportant idees o redactant el guió, fent d’actor o actriu, dissenyant o construint l’espai escènic, implicant-se en el muntatge audiovisual, en el maquillatge o el vestuari, fent de suport a la direcció, etc...

El projecte s’emmarca dins un dels gran àmbits amb què treballa el Consorci per a la Normalització Lingüística, el de Llengua, cultura i cohesió.

El producte final es presentarà el dia 26 de juny al teatre Bartrina, coincidint amb l’acte de final dels cursos de català, i s’està treballant perquè pugui arribar també a Cambrils i Falset.

Desdezero és una adaptació del treball «1, 2, 3... provant», de Jordi Pujol-Nadal i Oriol Lladó i Esteller , que va guanyar l’any passat el 9è Premi d’Idees per Promoure l’Ús del Català, que convoquen biennalment la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus i el CNL de l’Àrea de Reus.

El projecte Desdezero prepara un espectacle a partir de l’experiència d’aprendre català
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.