Notes de premsa

El Raval de Barcelona del celler Ronadelles rep el premi a millor vermut català

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 17/03/2023
Gala de Lliurament dels Premis Vinari als millors vermuts catalans
Alcalde de Reus a la Gala de Lliurament dels Premis Vinari als millors vermuts catalans
Foto de família Gala de Lliurament dels Premis Vinari als millors vermuts catalans

El 17 de març de 2023 quedarà marcat al calendari vermuter perquè ha acollit l’acte de lliurament dels novens Premis Vinari dels vermuts catalans. L’ha presentat el periodista d’El Món Quico Sallés des de la Llotja de Reus i ha reunit a una àmplia representació del sector que conceptualitza i embotella aquest tipus de begudes arreu del territori català.

L’acte ha permès conèixer els resultats dels concurs que anualment premia els millors vermuts de Catalunya de l’any.

Siguin per categories, diferenciant els millors blancs, negres, reserva o innovadors, o també els premis especials de l’any, que han estat els següents:

Premis Especials:

- Millor vermut de Catalunya 2023: EL RAVAL DE BARCELONA, de Celler Ronadelles

- Millor iniciativa de Vermuturisme: La Casa del Vermut, de Vermouth Padró

- Millor etiqueta de vermut: VERMUT AIRE, de Pàkaru & Miquel Altadill

- Millor vermut per a cocteleria: GINIRIS, del celler De Muller

- Millor vermuteria: Lo Racó del Vermutenc, de La Ràpita

Pel que fa a les categories de producte, aquests han estat els més destacats, els Grans Ors, de 2023:

  • Gran Or Vermuts Blancs: OLAVE BLANC d’Oratvin
  • Gran Or Vermuts Negres: EL RAVAL DE BARCELONA, del celler Ronadelles
  • Gran Or Vermuts Reserva: BRUN, del Grup Oliveda
  • Gran Or: Altres Estils de Vermuts: Vermut Xalar, de Coca i Fitó.

Jornada de tast a l'Enològica
En aquesta novena edició, els Premis Vinari van convocar una vintena de tastadors professionals per avaluar totes i cadascuna de les marques a cegues, sense conèixer ni la marca, ni l’elaborador ni el territori d’origen. Durant la sessió van atorgar una puntuació que va determinar els rànquings de l’any.

El que si sabia el jurat era la tipologia de vermut que tenien a la copa, diferenciant entre vermuts blancs, negres o vermells, reserva i innovadors, categoria aquesta última, on es donen cabuda a begudes taronges, rosades o amb alguna característica que s’escapa dels estàndards més tradicionals.

Entre el jurat, enòlegs vinculats a diversos projectes d’arreu de Catalunya com són Jaume Àrboles, Montserrat Nadal o Sumpta Mateos -coordinadora també del curs de sommeliers de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona-; sommeliers com Joan Carrion (ACS Tarragona), Rosa Maria del Castillo o en Pep Escudero, especialitzat en ratafies; i tot plegat, complementat per la presència de tastadors locals, alguns dels quals íntimament lligats amb el món la restauració reusenca.

L’Ajuntament de Reus ha donat suport als Premis Vinari des dels seus orígens l’any 2014. “Som productors històrics de vermut i tenim tots els ingredients per seguir exercint de capital vermutera”, ha compartit Montserrat Caelles, regidora de Promoció de la Ciutat. I ha afegit, “sempre és un honor per a nosaltres acompanyar els projectes que fan difusió tan de la beguda en sí com de la cultura que l’envolta”.

Els Premis Vinari dels vermuts estan organitzats pel digital Vadevi i són possible gràcies a la col·laboració de Reus Promoció Ajuntament de Reus, Sanmy Geiser, Euroselecció Riedel, Pulltex, Gràfiques Varias, Tastets, Sarau i més i Patates Piqué.

Gala de Lliurament dels Premis Vinari als millors vermuts catalans
Alcalde de Reus a la Gala de Lliurament dels Premis Vinari als millors vermuts catalans
Foto de família Gala de Lliurament dels Premis Vinari als millors vermuts catalans

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.