Notes de premsa

El sector empresarial veu en la vacunació el factor més important per a la recuperació econòmica

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 14/01/2021
Presentació de la 28a onada del Radar Cambra del 4rt trimestre de 2020

La 28a onada del Radar Cambra, corresponent a l’últim trimestre de 2020, presenta en negatiu la majoria d’indicadors com, per exemple, la visió de la situació actual de la comarca o l’índex d’expectatives. Tanmateix la situació econòmica a la demarcació a un any vista millora en relació al Tercer trimestre de 2020 i, d’altra banda, més de la meitat dels consultats apunten que en el termini d’un any s’haurà capgirat la corba. El regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats; el president de la Cambra de Comerç, Jordi Just, i Hildebrand Salvat, de Ceres, han presentat aquest dijous al matí les dades que es desprenen del darrer Radar Cambra. 

L’ICE (l’Índex de Confiança Empresarial) ha disminuït aproximadament 7 punts en relació a la darrera onada. Un fet que s’explica per la reducció tant de l’índex d’expectatives com de l’índex de situació. 

Gairebé a finals d’any, es constata l’efecte de la crisi. Així doncs fins el 75% de les empreses del panel visualitza un impacte negatiu sobre el volum de negoci, amb reduccions majoritàries que es situen entre el 10% i el 25%.

Tot i ser conscients de la necessitat d’adoptar mesures extraordinàries per fer front a la pandèmia, la gran majoria (un 75%) considera que les mesures que han pres les administracions han perjudicat l’activitat de la seva empresa.

Pel que fa a la recuperació total de l’activitat econòmica el gruix de panelistes considera que es trigarà entre 6 i 18 mesos a normalitzar la situació. Això sí, sempre que no es produeixi un altre rebrot que continua sent percebut com el principal enemic per aconseguir una recuperació més àgil. Altres barreres a la recuperació son manca de polítiques públiques i la incertesa.

En canvi, la vacuna (encara no aplicada de manera real quan es va fer pròpiament l’enquesta però de la que ja se n’apuntava, mediàticament, el seu immediat desplegament) i l’increment en la despesa pública poden ser els grans motors de la recuperació.

Presentació de la 28a onada del Radar Cambra del 4rt trimestre de 2020

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.