Notes de premsa

El teatre Fortuny presenta una nova programació del cicle Grans Mestres que compleix 7 anys

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 20/01/2020
Presentació del Cicle Grans Mestres

El Consorci del Teatre Fortuny presenta una nova edició del Cicle Grans Mestres, que començarà el dia 4 de febrer, a les 21h, amb “John Gabriel Borkman”, un text d’Henrik Ibsen, que interpretarà Lluís Marco, i que ha traduït i adaptat Francesc Cerro-Ferran, que n’ha fet també la dramatúrgia i la direcció, alhora que és director artístic del cicle.

El Cicle Grans Mestres arriba amb aquesta nova programació a complir 7 anys, la qual cosa li atorga maduresa, constància i maduresa, en un projecte cultural escènic que ha portat textos i autors amb propostes inèdites a l’escenari del Teatre Fortuny.

En la nova programació des de la direcció artística, Francesc Cerro-Ferran, explica que “aquest any volem posar el fermall d’or d’aquesta excel·lència” i és per això que el lema del cicle “Temps de reflexió”. D’acord amb l’època actual i les necessitats socials, artístiques, culturals, ideològiques i polítiques s’ha volgut oferir a l’espectador un receptari de propostes que el convidaran a una reflexió individual i col·lectiva del món en el que vivim.

Programació

  • Dimarts 4 de febrer · 21:00 h

John Gabriel Borkman

Possiblement el text més punyent de l’univers Henrick Ibsen. Una proposta en format monòleg interpretada per Lluís Marco que ens aproparà el món de les falses aparences, els somnis trencants, l’orgull, els excessos de l’ambició, la capacitat i incapacitat per estimar i perdonar, les oportunitats perdudes i el veritable sentit del binomi amistat-família.

Autor: HENRIK IBSEN. Tradaptació, dramatúrgia i direcció: FRANCESC CERRO-FERRAN. Intèrpret: LLUÍS MARCO. Audiovisuals: IVÓ VINUESA. Producció: CONSORCI TEATRE FORTUNY DE REUS.

  • Dimarts 3 de març · 21:00 h

El Rèquiem de Prípyat /Txernòbil 1986

Amb el Rèquim de Prípyat, el Cicle Grans Mestres s'uneix a la corrent global d'anàlisi i crítica dels fets viscuts a l'explosió ràdioctiva de la central nuclear de Txernòbil, l'any 1986. En aquest cas defugim la dimensió més epidèrmica i donem veu als testimonis reals que van viure i sobreviure uns dels dies més funestos de la història moderna de la humanitat. Un espectacle documental que apropa a l'espectador la visió d'una tragèdia volgudament silenciada i dramàticament viscuda. La crònica d'una gent i d'uns fets narrats i interpretats per un actor imprescindible i remarcable com és el versàtil Joan Carreras.

Direcció i dramatúrgia: FRANCESC CERRO-FERRAN. Intèrpret: JOAN CARRERAS. Audiovisuals: IVÓ VINUESA. Producció: CONSORCI TEATRE FORTUNY DE REUS

  • Dimarts 7 d’abril · 21:00 h

Otel·lo

De la mà del Festival Internacional de Peralada, arriba al Cicle Grans Mestres una de les seves produccions més aclamades: OTEL·LO, de William Shakespeare. Marta Marco, Josep Julien i Joan Carreras ens aproparan una història assentada sobre patrons tan universals i contemporanis com l'eròtica del poder, l'amor malaltís, les falses aparences, el dolor de la traïció, la gelosia i el crim passional. Una ocasió única per a testimoniar l'admiració que sent la humanitat per aquells personatges que, amb la seva crueltat i mesquinesa, no fan millor el món, però sí molt més interessant i irresistible.

Autor: WILLIAM SHAKESPEARE. Versió, traducció i direcció: FRANCESC CERRO-FERRAN. Intèrprets: MARTA MARCO, JOSEP JULIEN i JOAN CARRERAS. Audiovisuals: IVÓ VINUESA. Producció: FESTIVAL INTERNACIONAL DE PERALADA / TEATRE FORTUNY DE REUS

  • Dimarts 5 de maig · 21:00 h

Rebentem Europa / La bèstia del nou món

Espectacle de creació a partir del pensament i les reflexions de les principals veus de la dramatúrgia, filosofia, assaig i poesia contemporània que clamen contra la incipient irrupció de l'extrema dreta i els fanatismes que estan capgirant l'ordre universal, especialment incidint en el corrent antieuropeïsta que comença a implementar-se en diversos països d'Europa. Un estudi-espectacle que vol donar veu a la vergonya i l'obscurantisme que representa la ignorància quan entra de ple en el món polític, social i cultural.

Direcció i dramatúrgia: FRANCESC CERRO-FERRAN. Intèrprets: ESTER CORT i ARNAU PUIG. Audiovisuals: IVÓ VINUESA. Producció: CONSORCI TEATRE FORTUNY DE REUS

  • Dimarts 2 de juny · 21:00 h

Entre tu i jo / Les oportunitats perdudes

Reflexió polièdrica sobre l'amor, la mort i totes aquelles paraules que algun dia vam perdre en el nostre lèxic emocional i que algun dia -qui sap- lamentarem no haver utilitzat amb més freqüència. De la mà de l'actriu Mar Ulldemolins ens endinsarem en un món de fragilitat emocional i necessitat de proximitat; viurem la història en primera persona d'una relació íntima que ens fraparà fins al moll de l'os sacsejant el nostre món més sensible i privat.

Direcció i dramatúrgia: FRANCESC CERRO-FERRAN. Intèrprets: MAR ULLDEMOLINS. Audiovisuals: IVÓ VINUESA. Producció: CONSORCI TEATRE FORTUNY DE REUS

  • Dimarts 6 d’octubre · 21:00 h

La teoria del silenci / El moviment de les paraules

Espectacle de creació que unirà els llenguatges escènics de la dansa contemporània i les veus més rellevants dels sons minimalistes, que han parlat, discutit i reflexionat sobre el pes del silenci i el sentit de la paraula en el món occidental actual. Una de les icones teatrals més importants de l'escena nacional, Enric Majó, ens regalarà el pensament en escena de diverses de les veus més importants que han parlat sobre la necessitat i la por, alhora, del silenci. Un viatge al centre de la paraula i al seu conseqüent moviment en ser verbalitzada. Una experiència innovadora que dóna ple sentit a l'esperit innovador, iconoclasta i de fusió de diverses disciplines escèniques que és marca pròpia del Cicle Grans Mestres.

Direcció i dramatúrgia: FRANCESC CERRO-FERRAN. Intèrprets: ENRIC MAJÓ, repartiment en curs.. Dansa Contemporània: MAGDA BORRULL, repartiment en curs. Audiovisuals: IVÓ VINUESA. Producció: CONSORCI TEATRE FORTUNY DE REUS

  • Dimarts 3 de novembre · 21:00 h

Crim i càstig

Per excel·lència, Crim i càstig, representa una de les obres realistes cabdals de les lletres russes. Una visió crua de les diferències socials, la justificació de la mort i l'agnosticisme que plana en una societat fosca que necessita i reivindica l'amor com a principal essència redemptora de l'ésser humà.

Autor: Fiodor Dostoièvski. Direcció i dramatúrgia: FRANCESC CERRO-FERRAN. Intèrprets: Repartiment en curs. Audiovisuals: IVÓ VINUESA. Producció: CONSORCI TEATRE FORTUNY DE REUS.

Presentació del Cicle Grans Mestres
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.