Notes de premsa

El XVI Congrés d’Arxivística de Catalunya es farà a Reus sota el títol “La gestió documental: el futur (és) ara!”

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 30/01/2017
Imatge del II Congrés de Govern Digital realitzat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona el 25 i 26 de gener
Imatge de la ponència de presentació del XVI Congrés d'Arxivística de Catalunya a càrrec de Jordi Serra

L'Associació d'Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya ha donat a conèixer el títol del XVI Congrés d'Arxivística de Catalunya: “La gestió documental: el futur (és) ara!”. La trobada de professionals dels arxius d'arreu de Catalunya es realitzarà del 4 al 6 de maig i és un dels actes principals de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017.

L'anunci del fil conductor d'aquest congrés s'ha fet durant el II Congrés de Govern Digital, que s'ha portat a terme els dies 25 i 26 de gener Barcelona i que ha estat coorganitzat per la Generalitat de Catalunya, el Consorci Localret i el Consorci AOC, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el CCCB i el suport de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i l’Associació d’Arxivers – Gestors de Documents de Catalunya.

Un dels actes que s’ha portat a terme durant el primer dia del II Congrés de Govern Digital ha estat el taller “La gestió documental, el futur (és) ara!” a càrrec del membre del comitè científic del Congrés d'Arxivística de Catalunya Jordi Serra i presentat per Joan Soler, president de l’Associació d’Arxivers de Catalunya. L’objectiu de la conferència ha estat el d’incitar a la reflexió sobre fins a quin punt els sistemes de gestió documentals són eines potents per a la promoció de la transparència i l’eficiència administratives, quin és el seu nivell real de cobertura i cap a on haurien de créixer.

Acte inclòs a Reus Capital de la Cultura Catalana
A través d’aquesta conferència, l’Associació d’Arxivers-Gestors de documents de Catalunya ha volgut donar a conèixer la temàtica del XVI Congrés d’Arxivística de Catalunya que se celebrarà del 4 al 6 de maig a la ciutat de Reus i inclòs a la programació de la Capital de la Cultura Catalana 2017. Amb el títol “La gestió documental: el futur (és) ara!” es presenta un congrés que tractarà totes les fases de la gestió de documents de manera innovadora, revisant molts dels seus punts fins ara acceptats com a bàsics, i mirant d’aportar una dimensió potent per afrontar els reptes socials i empresarials que el present i el futur deparen.

El XVI Congrés d'Arxivística de Catalunya es farà als espais congressuals de La Fira de Reus i es preveu l’assistència d’uns 400 professionals vinculats al món de l’arxivística d’arreu del país i amb presència també d’autoritats rellevants en aquest àmbit a nivell mundial.

Des del dimecres dia 25 de gener ja es pot consultar el programa i la informació sobre el procés d’inscripció a la web www.arxivers.cat

Imatge del II Congrés de Govern Digital realitzat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona el 25 i 26 de gener
Imatge de la ponència de presentació del XVI Congrés d'Arxivística de Catalunya a càrrec de Jordi Serra

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.