Notes de premsa

Els cartells de la campanya “Parla’m en català” recorren els edificis municipals

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 15/09/2020
Exposició Parla'm català
Exposició Parla'm català

Els cartells de la campanya "Parla'm en català", impulsada pel Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus, en col·laboració amb la Regidoria de Cultura i Política Lingüística, s’exposaran de forma itinerant als edificis municipals amb atenció a la ciutadania. Les imatges dels 4 personatges que la protagonitzen: la Masi, el Valens, el Brayan i la Khatuna es poden veure, des del 4 de setembre, a la Biblioteca Pere Anguera, on hi romandran un parell de mesos. Anteriorment, l’exposició itinerant ja ha passat per la Biblioteca Central Xavier Amorós i per l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME).  

La campanya "Parla'm en català", impulsada pel Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus, pretén convèncer la població catalanoparlant de parlar en català als nouvinguts i també vol animar els qui l'estan aprenent a demanar que se'ls parli en català. D’aquesta manera es facilita a les persones que volen aprendre el català ocasions per posar-lo en pràctica, no es canvia de llengua pel fet que una persona sembli que no és d’aquí i es cerca afavorir que el català continuï sent la llengua parlada en un nombre elevat d’interaccions comunicatives.

Aquesta iniciativa consta de vídeos i cartells protagonitzats per quatre alumnes estrangers del CNL que expliquen els motius pels quals demanen que els seus interlocutors es mantinguin parlant en català quan conversin amb ells. Són Valens Niyitegeka, de Ruanda; Masoomeh Pooladi, de l’Iran; Khatuna Tsanava, de Geòrgia, i Brayan Quilindo, de Colòmbia. En el marc de la campanya, també s’han organitzat tallers i xerrades de sensibilització adreçades a diferents col·lectius catalanoparlants, com l’alumnat del CNL i les parelles lingüístiques.

Nike SF-AF1
Exposició Parla'm català
Exposició Parla'm català
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.