Notes de premsa

Els casals educatius i de lleure finalitzen amb 800 inscripcions setmanals

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 28/07/2021
Casal adaptat dels casals educatius i de lleure
Casal adaptat dels casals educatius i de lliure 2021
Casal adaptat dels casals educatius i de lliure 2021

La regidoria d'Educació finalitza aquesta setmana els casals educatius i de lleure amb 801 inscripcions setmanals i 291 infants participants. L'oferta, que va començar el 5 de juliol, es manté encara fins al 13 d'agost amb dos dels casals ofertats, el Casal de Circ, aprèn a volar!, que es fa al Giny, i el Casal Píxels, Bits, Bots, Acció!, que es fa a l'escola Marià Fortuny.

El regidor d'Educació, Daniel Recasens, valora positivament l'acollida rebuda, malgrat les dificultats afegides que hi ha hagut enguany al voltant de la pandèmia que, tot i amb això només ha afectat a 4 casals, la qual cosa s'ha gestionat segons els protocols marcats per Salut. 

El resum de l'oferta d'aquest estiu 2021 és:

- Casal Viu la Música. Escola Misericòrdia, durant 4 setmanes i ha tingut 90 inscripcions setmanals, amb la partipació de 34 infants

- Casal Trepitja Reus. Escola Rubió i Ors, durant 4 setmanes i ha tingut 119 inscripcions setmanals, amb la participació de 59 infants

- Casal Teatre, ser o no ser...! Escola Eduard Toda, durant 2 setmanes, amb 57 inscripcions i amb la participació de 25 infants

- Casal Missió Salvem el Planeta! Escola General Prim, durant 4 setmanes, amb 115 inscripcions setmanals i amb la participació de 50 infants

- Casal multitemàtic adaptat. A la Font del Lleó, durant 4 setmanes, amb 80 inscripcions setmanals i 23 infants

- Casal Circ, aprèn a volar!  Al Giny, durant 6 setmanes, amb 86 inscripcions i la participació de 39 infants

- Casal Píxels, Bits, Bots, Acció!, a l'Escola Marià Fortuny, durant 6 setmanes, amb 139 inscripcions i la participació de 44 infants

Els casals educatius i de lleure organitzats per la regidora d'Educació han comptat amb l'expertesa aportada per les entitats Coordinadora de dansa de Reus, Ennatura't, Ans Educació, les Artistes Locals, el Consell Esportiu del Baix Camp, l'AMPA CEEP Alba, el Circ de les Mussaranyes i Dynamind - robòtica i tecnologia.

D'altra banda, com cada any, des de la regidoria d’Educació s'ha donat suport a les AMPES, les entitats de lleure, les associacions  i les entitats esportives o veïnals  per tal de que sumessin les seves activitats i casals d’estiu a la programació de ciutat.

16 de les 21 escoles de Reus s'han obert per acollir alguna d’aquestes activitats, que com a novetat aquest any, també s'han difós a la plataforma de comunicació de tota l’oferta d’estiu a nivell de ciutat Reus365.

En clau d'inclusió i atenció a nee
Cal tenir en compte que les AMPES de les escoles Pi del Burgar, Joan Rebull, Alberich i Casas, amb les entitats Ben Enllà i Fem-nos Amics, han rebut ajuts per atendre les 25 inscripcions d’infants amb necessitats educatives especials als respectius casals. 

Cal afegir els 16 infants de nee que han assistit als casals educatius i que també han comptat amb el suport de vetllador ,  a banda dels 23 infants que han assistit directament  al casal adaptat .

En definitiva, dels 291 infants del nostre programa, 39 tenen algun  diagnòstic de nee , el 14% dels infants.

 

Casal adaptat dels casals educatius i de lleure
Casal adaptat dels casals educatius i de lliure 2021
Casal adaptat dels casals educatius i de lliure 2021

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.