Notes de premsa

Els centres cívics i la sala d’actes de l’antic hospital seran espais temporals de vacunació

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 15/10/2020
Campanya de vacunació de la grip 2020
Presentació de la campanya de vacunació de la grip 2020

style="color: #666666;">Els centres cívics i la sala d’actes de l’hospital vell es convertiran en espais temporals per a la vacunació de la campanya de la grip, que comença el dia 19 d’octubre. La campanya d’aquest any està condicionada per la incertesa al voltant del comportament que pugui presentar el nou coronavirus SARS-CoV-2. Per aquest motiu, es posa èmfasi especial d’augmentar les cobertures de vacunació contra la grip especialment en el personal sanitari i sociosanitari, gent gran, preferentment a partir dels 65 anys i persones de qualsevol edat amb condicions de risc. L'objectiu és protegir les persones més vulnerables a la grip, disminuint al màxim que sigui possible la incidència de la grip en aquests grups diana, que en gran part coincideixen amb els de la COVID-19, i contribuir a reduir l'impacte sobre la pressió assistencial.

Davant l’eventualitat de la COVID-19 i per tal de facilitar l’accés de la població a la vacunació i a la vegada reduir la pressió sobre els CAPS, l’Ajuntament de Reus cedeix espais municipals per tal que els equips assistencials puguin realitzar la vacunació de la grip.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya impulsa cada any una campanya de vacunació antigripal estacional, que s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip  i també a les persones o grups que poden transmetre la grip a persones en situació d'alt risc, com ara els professionals de la salut.

L’Ajuntament de Reus i els equips assistencials dels CAPS han col·laborat aquests dies per preparar els espais i adequar-los per a la vacunació, proporcionant material, senyalització i  senyal de wifi per a la connexió. 

ESPAIS MUNICIPALS QUE ES POSEN A DISPOSICIÓ:

ABS Reus I i III  ( Cap Sant Pere- Centre)

Lloc de vacunació:  Sala d'actes del antic hospital

Del 19/10/20 al 13/11/20, de dilluns a divendres

Matí: De 9:00 h a 13:00 h. Tarda: de 15:00 h a 19:00 h.

 

ABS II  Cap Sant Pere

Lloc de vacunació:  Centre Civic Ponent

Del 19/10/20 al 13/11/20, de dilluns a divendres

Matí: De 9:00 h a 13:00 h. Tarda: de 15:00 h a 18:00 h.

 

ABS III  CAP Llibertat

Lloc de vacunació: Sala d’actes de l’antic hospital

Del 19/10/20 al 13/11/20, de dilluns a divendres

Matí: De 9:00 h a 13:00 h. Tarda: de 15:00 h a 19:00 h.
 

Lloc de vacunació:  Centre Cívic Mestral

Dia 29/10/20

Matí: De 9:00 h a 13:00 h.

 

Lloc de vacunació:  Local Associació de Veïns del Barri Niloga

Dia 22/10/20

Tarda de 15:00 h a 19:00 h

 

ABS IV

Lloc de vacunació:  Centre Cívic Llevant.

Del 19/10/20 al 13/11/20, de dilluns a divendres

Matí: De 10:00 h a 13:00 h. Tarda: de 15:30 h a 18:30 h.

 

Del 16/11/20 al 27/11/2020, de dilluns a divendres

Matí: De 10:00 h a 13:00 h.

 

ABS V

Lloc de vacunació: Centre Cívic Migjorn (biblioteca) 

Del 19/10/20 al 13/11/20, de de dilluns a divendres

Matí: De 9:00 h a 13:30 h. Tarda: de 15:30 h a 19:00 h.

 

Com s’ha de demanar hora per a la vacunació

Per a l’Àrea Bàsica V, els pacients del CAP Fortuny, al barri Fortuny: trucant al CAP, o bé a través de la cita prèvia de la web a www.grupsagessa.com. També és pot sol·licitar cita prèvia a través del mail cpimariafortuny@grupsagessa.com i també a través de la e-consulta de La Meva Salut.

Per a la resta d’àrees bàsiques de la ciutat, es pot sol·licitar cita a través del telèfon

93 326 8901 o bé a través de http://ics.gencat.cat/  on hi ha un espai per sol·licitar hora per a la vacunació.

Segons el departament de Salut el període ideal per vacunar-se contra la grip són els mesos d'octubre i novembre i el seu efecte dura un any.

No obstant això, la vacunació no sempre impedeix contraure la grip: l'efectivitat depèn del grau de similitud entre les soques vacunals i les soques gripals circulants. També és menor entre persones amb factors de risc que entre els professionals sanitaris. També cal tenir en compte que en molts casos els símptomes gripals que apareixen en les persones vacunades no són grip sinó altres virasis freqüents en l'època de la vacunació.

La vacunació contra la grip (VAG) és la mesura preventiva més eficaç disponible actualment. Tot i això, les cobertures assolides en els principals grups de risc que cal vacunar, actualment són baixes i no s’aconsegueix complir les recomanacions de les principals institucions internacionals. Per tal de millorar aquestes cobertures és important la participació dels professionals sanitaris en la recomanació de la vacunació i com a transmissors d’informació certa i concisa sobre els beneficis i les limitacions de la VAG, així com per rebatre mites i falses creences. Respecte a la vacunació antigripal i la infecció, cal tenir en compte el següent:

La grip afecta anualment entre el 5 i el 20% de la població i ocasiona una gran quantitat de casos, hospitalitzacions, ingressos a unitats de cures intensives i morts que la població i el sistema sanitari han d’afrontar. En l’última campanya antigripal a Catalunya (2018-2019), hi van haver més de 100.000 casos de grip, 1.169 hospitalitzats i 145 morts per aquesta malaltia (dels quals 23 eren menors de 65 anys).

  • El virus de la grip és contagiós des d’un dia abans de la manifestació dels símptomes fins a cinc dies després.
  • La vacuna, malgrat les seves limitacions, protegeix contra els virus de la grip que més probablement circularan durant la temporada gripal, segons indicacions del sistemes de vigilància internacional.
  • La seva efectivitat per prevenir la malaltia està al voltant del 40% però redueix les formes greus de grip, les hospitalitzacions a la UCI i les morts aproximadament en un 70% dels casos. 
  • La VAG és la millor eina disponible per prevenir la grip i les seves complicacions.
Campanya de vacunació de la grip 2020
Presentació de la campanya de vacunació de la grip 2020

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.