Notes de premsa

Els comerços de Reus es comprometen amb la recollida selectiva comercial

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 26/08/2014
Imatge de la presentació de la campanya Reci CLAR!

La campanya reci_CLAR!, que es porta a terme des de l'Ajuntament de Reus per incrementar els índex de recollida selectiva a la ciutat, ha aconseguit el suport de les diverses associacions de comerciants del municipi. La Unió de Botiguers de Reus, el Tomb de Reus, l'Eix Comercial Prim-Sunyer, el Centre Comercial El Pallol, el Gremi de Forners del Baix Camp a Reus, i les associacions de paradistes dels Mercats Central i Carrilet, són les entitats que s’han adherit a la campanya. Representants d’aquestes entitats i el regidor de Medi Ambient, Marcos Massó, han presentat aquest dimarts en un cèntric carrer comercial la campanya conjunta de foment de la recollida selectiva entre els comerços.

La col·laboració de les agrupacions comercials ajudarà especialment a donar visibilitat a la campanya penjant en els seus establiments un segell distintiu, tot fent palès el seu compromís amb la recollida selectiva de la ciutat, en aquest cas en el seu vessant comercial. En total, s'han imprès 2.000 segells que s'estan repartint pels establiments associats durant aquest estiu. El segell també vol reconèixer, per part de l'Ajuntament de Reus, el paper imprescindible que tenen els comerços de la ciutat en la recollida selectiva de residus.

Els responsables de les entitats comercials que aquest dimarts han acompanyat el regidor de Medi Ambient en la presentació de la campanya són Ernest Juncosa (Unió de Botiguers), Gemma Molner (Tomb de Reus), Juan Torres (Passeig Comercial El Pallol), Rafel Bonfill (Eix Comercial Prim-Sunyer), Toñi Juan (Mercat del Carrilet) i Anna Martí (Mercat Central). El regidor, Marcos Massó, ha agraït als representants dels comerciants la seva implicació i compromís amb la recollida selectiva i la seva col·laboració amb l’Ajuntament, «que contribueix a fer de Reus una ciutat més sostenible».

La recollida selectiva comercial, a l'alça
De fet, la recollida selectiva comercial està experimentant en termes generals en els darrers anys un increment notable, tenint en compte el context de davallada del consum i la conseqüent baixada en la generació de residus. Així, durant el 2013, i respecte de l'any anterior, es va incrementar un 12,5% la recollida comercial de vidre, i un 7,3% la de matèria orgànica. El percentatge de recollida de la fracció rebuig es va mantenir, i només la recollida de cartró i paper va registrar una davallada del 12%. Pel que fa a les xifres provisionals d'aquest 2014, tot fa indicar que es mantindrà aquesta tendència a l'alça en la recollida selectiva comercial.

En total, durant el 2013 es van recollir, en les rutes de recollida comercial que fa l'Ajuntament, 114,5 tones de vidre, 706,22 tones de paper i cartró, 400,38 tones de matèria orgànica i 332 tones de fracció rebuig.

Tots els comerços que es troben a les rutes de paper i cartró, poden deixar el cartró plegat al costat de la porta del seu establiment. Pel que fa a les altres fraccions hi ha 86 adherits a la recollida selectiva d’orgànica, 107 recollida de vidre i 12 a la d’envasos.

Els establiments que vulguin informació sobre la recollida comercial, les rutes de recollida o un altre tipus d'informació relacionada amb la recollida de residus, pot trucar al 010 o informar-se'n a través del web municipal: http://www.reus.cat/serveis/recollida-comercialindustrial.

Imatge de la presentació de la campanya Reci CLAR!

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.